1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DEKİ ÇETE ÖYLE İSTEDİ DİYEYMİŞ!
KKTC’DEKİ ÇETE ÖYLE İSTEDİ DİYEYMİŞ!

KKTC’DEKİ ÇETE ÖYLE İSTEDİ DİYEYMİŞ!

KKTC’deki çete öyle istedi diyeymiş!

A+A-

Kamerun uyruklu 27 yaşındaki bir kaçak mültecinin, Cuma günü Larnaka’daki Muhaceret Dairesi’ne giderek, kendisini tutuklamalarını istediğini söylediği ve buna sebep olarak da, Güney Kıbrıs’a kaçak yollarla geçmesini sağlayan KKTC’deki çetenin, kendisinden bunu istediğini öne sürdüğü bildirildi.

Alithia gazetesi, Kamerunlu kaçak mültecinin pasaportu ve kimliği bulunmadığını kaydederken, Muhaceret Dairesi yetkililerine, kendisi gibi birçok yabancı uyruklunun KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçerek tutuklanmayı ve sınır dışı edilmeyi arzuladığını iddia ettiğini yazdı.

Habere göre Kamerunlu mülteci, KKTC’deki çetenin kaçak mültecileri Türkiye’den KKTC’ye getirerek, burada sahte Avrupa pasaportu sağlayıp, Güney Kıbrıs üzerinden Avrupa’ya göndermeyi vaat ettiğini, ancak bazı kaçak mültecilere Avrupa pasaportu sağlayamayınca, bu kişilerden Güney Kıbrıs’a geçip, kendi ülkelerine sınır dışı edilme talebinde bulunmalarını istediğini öne sürdü.

Gazete, Kamerunlu mültecinin Larnaka Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, aleyhinde 3 günlük tutuklama emri verildiğini yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.