1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KKTC’DEKİ ENERJİ DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET POLİTİKASIDIR”
“KKTC’DEKİ ENERJİ DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET POLİTİKASIDIR”

“KKTC’DEKİ ENERJİ DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET POLİTİKASIDIR”

enerji politikalarına yön verecek bilimsel sonuçlar üretebilme hedefiyle düzenlediği “Enerji Çalıştayı” ;

A+A-

EMİNEL: “KKTC’DEKİ ENERJİ DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET POLİTİKASIDIR. DOLAYISIYLA KISA VADELİ VE DEĞİŞKENDİR...”

TURKAN: “BU ÇALIŞTAYIN DEVLET POLİTİKASI OLUŞTURMAK ADINA HÜKÜMET İÇİN İYİ BİR VERİ OLUŞTURACAĞINA İNANIYORUM”

YALINÇ: “AMACIMIZ ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK, ÇÖZÜM ÜRETMEYİ BAŞKALARINA BIRAKMAMAKTIR”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO), enerji politikalarına yön verecek bilimsel sonuçlar üretebilme hedefiyle düzenlediği “Enerji Çalıştayı” yapıldı.

İlgili bakanlık, bazı siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcileriyle, mühendislerin,  akademisyenlerin, ekonomistlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştayda, EMO ve Çalıştay Yürütme Kurulu yetkilileri de hazır bulundu. Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen çalıştay, açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıştayda, konulara ve katılımcıların uzmanlık alanlarına göre “Enerjide Arz Güvenliği; Enerji Maliyetleri; Enerji Yönetimi; İletim ve Dağıtım; Enerji Kaynakları ve Enerji Sektörü” başlıklı 6 çalışma masası oluşturuldu. Tartışılmak üzere her konu başlığı için yaklaşık 8 soru hazırlandı.

Tek günlük çalıştayın sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Enerji Çalıştayı’nın açılışında ilk sözü EMO Başkanı Osman Eminel aldı.

EMİNEL: “KKTC’DEKİ ENERJİ DEVLET DEĞİL, HÜKÜMET POLİTİKASIDIR”

Eminel, ülkenin enerji politikalarının şekillenmesine katkı koymak hedefiyle yola çıkıldığını vurgulayarak, enerjinin devlet politikası olması gerektiğine dikkat çekti.

KKTC’deki enerjinin devlet değil, hükümet politikası olduğunu ifade eden Osman Eminel, “Hükümet krizlerinin ve seçimlerin yoğun şekilde yaşandığı bir ülkemiz var. Dolayısıyla enerji politikaları kısa vadeli ve değişken oluyor. Oysa enerji zaman dilimine yayılan bir devlet politikası olmalıdır” dedi.

TURKAN: “BU ÇALIŞTAYIN DEVLET POLİTİKASI OLUŞTURMAK ADINA HÜKÜMET İÇİN İYİ BİR VERİ OLUŞTURACAĞINA İNANIYORUM”

Osman Eminel’den sonra söz alan KTMMOB Başkanı Dr. Zihni Turkan, enerjinin hem çağdaş yaşamın önemli bir parçası olduğunu, hem de devletler için stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmasında birliğin enerji alanındaki çalışmalarına işaret eden Turkan, ilgili 2 odanın bu konudaki çabalarına dikkat çekti.

Zihni Turkan, çalıştayda, üretimden tüketime, maliyetten programlamaya kadar enerjinin her yönüyle ele alınacağını ifade ederek, “Bu çalıştayın devlet politikası oluşturmak adına hükümet için iyi bir veri oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Ülkedeki siyasi gelişmelere de dikkat çeken ve bu gelişmeleri “sıcak” diye niteleyen Turkan, “Kıbrıs sorunun çözüm sürecinde, güçlü ve eşit federal bir çatı altına girmek yolunda toplumumuz için sorun teşkil eden konuları çözmemiz gerekiyor” ifadesine yer verdi.

YALINÇ: “AMACIMIZ ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK, ÇÖZÜMLERİ BAŞKALARINA BIRAKMAMAKTIR”

Enerji Çalıştayı Yürütme Kurulu Başkanı Rifat Yalınç da, çalıştayın açılışında söz aldı.

Çalıştayda, inisiyatifi ellerine alarak, enerji alanında neler yapılabileceğini tartışacaklarını ifade eden Yalınç, “karar verici” pozisyonunda olan yöneticilere ışık tutacak sonuçlar üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Rifat Yalınç, “Amacımız ülkemize sahip çıkmak, sorunlara çözüm üretmek, çözümleri başkalarına bırakmamaktır” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.