1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DEN DE KATILIM VAR
KKTC’DEN DE KATILIM VAR

KKTC’DEN DE KATILIM VAR

“Türk Dünyası Gazeteciler Şurası” bugün Eskişehir’de başlıyor;

A+A-

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından düzenlenen “Türk Dünyası Gazeteciler Şurası” bugün Eskişehir’de başlıyor.

Türkiye’den 250, Türkiye dışındaki 30 ülkeden 100 gazeteci olmak üzere, 350 gazeteciyi bir araya getirecek olan şura, 23 Mart’a kadar sürecek.

KKTC’den de gazetecilerin katılacağı şurada, bazı oluşumların temellerinin atılması bekleniyor.

Şurada, ”Türk Dünyasında Küreselleşme ve İletişim Gelişmeleri Paneli”, “Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı” ve “Türk Dünyası Kadın Gazeteciler Zirvesi” gerçekleştirilecek.

Şura çerçevesinde ayrıca, Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği 5. Olağan Kongresi ile 10. kuruluş yılı kutlaması yapılacak; “Türk Dünyası Medya İletişim Sergisi” açılacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamaya göre, Türk cumhuriyetlerindeki gazeteciler ile Türk akraba toplulukları gazetecilerini bir araya getirmek ve paylaşımda bulunmak  amacıyla düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Şurası’nda; Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra, Azerbaycan, Afganistan, Bulgaristan, Çuvaşistan, Kosova, Kırım, Türkmeneli Irak, Suriye Türkmenleri, Türkmen Sahra-Tebriz İran, Romanya, Slovenya, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, Batı Trakya-Yunanistan, Makedonya, Abhazya, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan, Tataristan, Ahıska Türkleri, Gagavuzya-Moldova ve  Rusya’dan temsilciler yer alacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.