1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Lİ ÖĞRENCİLERE TAM BURS VERİLECEK
KKTC'Lİ ÖĞRENCİLERE TAM BURS VERİLECEK

KKTC'Lİ ÖĞRENCİLERE TAM BURS VERİLECEK

KKTC'li öğrencilere tam burs verilecek

A+A-

KKTC'li öğrencileri ise yüzde yüz burslu okutacaklarını kaydeden Emiroğlu, "Altını çiziyorum, bu uygulama öyle ilk senelere mahsus olmayacak, üniversitenin tüzüğüne konulmuş bir karardır" dedi.

Ada Kent Üniversitesi YÖDAK'tan alması gereken tüm izinleri aldı ve öğrenci almaya başladı. Ada Kent Üniversitesi Sahibi Talip Emiroğlu, "Geleceği yönetecek öğrenciler yetiştireceğiz" derken Rektör Prof. Dr. Adil Çağlar, "Çağdaş bir eğitim vereceğiz" dedi. YÖDAK izinlerinden sonra açıklamalar yapan Emiroğlu, "Yabancı öğrencilere ağırlık vereceklerini" yeniledi. KKTC'li öğrencileri ise yüzde yüz burslu okutacaklarını kaydeden Emiroğlu, Milliyet Kıbrıs'a konuştu ve  "Altını çiziyorum, bu uygulama öyle ilk senelere mahsus olmayacak, üniversitenin tüzüğüne konulmuş bir karardır" dedi. Burslu seçilecek öğrencilerin akademik ve ekonomik durumlarının göz önüne alınacağını ifade eden Talip Emiroğlu, "Bizim burs verdiğimiz öğrenciler ekonomik durumu kısıtlı ama doğru  hedefleri olanlar içerisinden seçilecek" dedi. Ada'ya gelecek öğrencilerin istihdamı konusunda da önemli bir fikri ortaya atan Emiroğlu, "KKTC  üniversite adası olacaksa, yerel halkın öğrencilerle daha etkin olması gerekir" dedi. "Bizim de elbette öğrenci yurdumuz var. Yabancılar ilk başta bunu arıyor. Yenilerini de yapmayı planlıyoruz" diye devam eden Emiroğlu, "Ancak burada iki şeye dikkat edeceğiz birincisi yurtlarımızın şehir içinde olmasına, esnafla iç içe olmasına, ihtiyaçlarını şehir esnafından karşılamasına dikkat edeceğiz" dedi.

Aile yanında barınma

Öğrencilerin aile yanında barınması konusuna dikkat çeken Emiroğlu, "Bununla ilgili henüz yerel yönetim ile bir görüşme yapamadık. Onlarla işbirliği içerisinde olup, istekli aileleri tespit etmemiz lazım. Gerçi bizim kültürümüzde, öyle İngiltere’deki gibi aileler öğrencileri pek evine kabul etmeye sıcak bakmayacak. Ama bunu kendimize uyarlayabiliriz diye düşünüyorum. Mesela hane bitişiğinde bir oda vardır, bağımsız olabilir. Hane bölünmeye müsaittir. Bunları çalışacağız. Tabi ki yerel yönetimin buna yaklaşımı çok belirleyici olacak. Eğer uygulamaya başlayabilirsek, şehir halkını üniversite ekonomisinden daha fazla yararlandırma imkanı bulabiliriz" dedi.

‘Asil Nadir kahramandır’

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in ülkeye dönmesi ve yatırımlarına başlamasını KKTC için tarihi önemli olarak değerlendiren Emiroğlu, ‘Sayın Asil Nadir bu ülkenin önemli bir kahramanıdır. Ülkesi için kendi çıkarlarını hiçe saydığı hamlelerini unutmamak, örnek almak gerekir. KKTC yeni Asil Nadirler çıkarmalıdır’ dedi. Talip Emiroğlu, Nadir’in Kıbrıslı Türklerin kalkınmasındaki yerini bildiklerini ve bu yönde kendisini de örnek aldıklarını söyledi.

1-242.jpeg

‘Halkla el ele büyüyeceğiz’

Rektör Prof. Dr. Adil Çağlar da, "Çağdaş eğitim metotlarını ve bakış açısını kendisine misyon edinen üniversitemiz birkaç yıl içerisinde sadece ülkemizde değil, yurtdışında da adından söz ettirecektir" dedi. Üniversiteye öğrencilerin gelmeye başladığını anlatan Çağlar, "Üniversitemiz Kuzey Kıbrıs’ın yurtiçi ve yurtdışı sorunlarında başarılı bir çözüm ortağı ve istikrarlı bir paydaş olacaktır" dedi. Ada Kent Üniversitesi'nin ihtiyaçlarının giderilmesinde Kıbrıs Türk halkının esnafının ve işletmecilerinin tercih edildiğini ve edilmeye devam edeceğini kaydeden Çağlar, "Kent Üniversitesi olma bilinci ile 'el ele verelim, birlikte çözelim anlayışı ile yerel ve idari sorunlara birlikte çözüm aranacaktır" diye konuştu.

Milliyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.