1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’NİN GÖZLEMCİ STATÜSÜNE RUM HEYETTEN “KIRMIZI IŞIK”
KKTC’NİN GÖZLEMCİ STATÜSÜNE RUM HEYETTEN “KIRMIZI IŞIK”

KKTC’NİN GÖZLEMCİ STATÜSÜNE RUM HEYETTEN “KIRMIZI IŞIK”

Rum Meclis heyetinin, Cenevre’de gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birlik toplantısı çerçevesinde, KKTC’nin

A+A-

Rum Meclis heyetinin, Cenevre’de gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birlik toplantısı çerçevesinde, KKTC’nin gözlemci statüsüne sahip olmasına, “kırmızı ışık” yaktığı ileri sürüldü.

Fileleftheros gazetesi, Rum heyetin, Parlamentolar Arası Birlik toplantısında KKTC’nin statüsünün yükseltilmesini önlediğini yazdı.

KKTC’nin gözlemci statüsüne sahip olması için yoğun baskı ve müdahalelerin bulunduğunu yazan gazete, Rum Meclisi’ni temsil eden heyetin başkanlığını yürüten Marios Karoyan’ın, KKTC’nin gözlemci statüsü  alması ihtimaline rıza göstermediklerini ve bu çabaya müdahil olmayacaklarını toplantıya başkanlık edenlere ilettiğini savundu.

Gazete, Rum heyetin müdahalesinin ardından, yapılan tek faaliyetin, Parlamentolar Arası Birlik toplantısını yıllardır izleyen Kıbrıs Türk partilerin temsilcileri eşliğinde Kıbrıs sorununa ilişkin toplantının yapılması  olduğunu yazdı.

Habere göre, Rum Milletvekili Marios Karoyan, Parlamentolar Arası Birlik toplantısı çerçevesinde dün gerçekleştirilen, dünyadaki siyasi, ekonomik ve toplumsal duruma ilişkin görüşmede, Kıbrıs’taki son gelişmelere değindi.

Karoyan,  KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ortak açıklamasına değindi ve bunun, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’a yol açacak Kıbrıs sorununa yaşayabilir ve işlevsel bir çözüm bulunmasına yönelik yeni çabanın başlangıcını teşkil edeceğini ifade etti.

Karoyan, Rum tarafının, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları, uluslararası hukuk, Avrupa ilke ve değerlerine uygun yaşayabilir ve işlevsel bir çözüm bulunmasına odaklandığını yineledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.