1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KKTC’NİN UCUZLATILMASI GEREK”
“KKTC’NİN UCUZLATILMASI GEREK”

“KKTC’NİN UCUZLATILMASI GEREK”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ekonomisinin hareketlendirilmesi için ülkenin ucuzlaştırılması gerektiğini belirtti. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yiğitler, Erdemli, Dilekkaya ve Kırıkkale köylerini ziyaret ederek, bölge halkı ile günce

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ekonomisinin hareketlendirilmesi için ülkenin ucuzlaştırılması gerektiğini  belirtti

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yiğitler,  Erdemli, Dilekkaya ve Kırıkkale  köylerini ziyaret ederek, bölge halkı ile güncel konuları konuştu.

Ziyaretlerde konuşan Talat, Cumhurbaşkanı  Derviş Eroğlu’nun  Kıbrıs  sorununu  çözmekle değil  Ulusal Birlik Partisinin iç meseleleri ile uğraştığını savundu.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki  yıllık  görüşme döneminde herhangi bir ilerleme kat edilmediğini de kaydeden Talat “Masaya  otursalar  bile  önemli olan sonuç almaktır”  dedi.

Talat, Kıbrıs Rum Lider Nikos Anastasiades‘in  iç  sorunlarla  uğraştığını ve çözüm  konusundaki  politikasının  net  olmadığını,  Eroğlu’nun ise  çözüm  konusundaki tutumunun bilindiğini söyledi.

Kıbrıs  sorununun  bir dünya sorunu  olduğunu,  AB’nin de birinci derecedeki  sorunlarından birisi  olduğunu  belirten Talat, Kıbrıs  sorununun  çözülmesi  halinde  iki  tarafın da  rahatlayacaklarını ve ekonomik sıkıntılarından kurtulacaklarını ifade etti.

EKONOMİ

Mehmet Ali Talat, “Ülke ekonomisinin  canlanması için Kayıt dışı ekonomiye izin vermemeli, Güney  Kıbrıs’a  ve  Türkiye’ye kaçan  paranın  önünü  almalı, halkımızın harcamalarını ekonomimiz içerisinde tutmalıyız” dedi.

Talat, bunun için KKTC’nin ucuzlatılması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE’DEKİ OLAYLAR

Türkiye’deki olaylar konusunda da görüşü sorulan Talat, “Halka rağmen bir şey yapılamaz, hele polis zoruyla hiç... Umarım sağduyu hakim olur da toplumsal barış ve demokrasi yara almaz” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.