1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KKTC’YE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”
“KKTC’YE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”

“KKTC’YE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”

Ulusal Halk Hareketi (UHH) Genel Koordinatörü ve Ulusal Mücadele Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Taner Etkin, KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkmak ve dünya tarafından tanınan bir ülke konumuna getirmenin vazgeçilmez görevleri olduğunu söyledi.

A+A-

Ulusal Halk Hareketi (UHH) Genel Koordinatörü ve Ulusal Mücadele Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Taner Etkin, KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkmak ve dünya tarafından tanınan bir ülke konumuna getirmenin vazgeçilmez görevleri olduğunu söyledi.

Etkin Lefkoşa’daki Ulusal Halk Hareketi ve Ulusal Mücadele Vakfı Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs’ta gelinen son durumu UHH Yönetim Kurulu ve Ulusal Mücadele Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine aktardı.

Taner Etkin, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde yine kritik bir döneme girildiğine işaret ederek, Rum tarafının zaman kazanma amaçlı siyasi duruşunun sürdüğünü bildirdi. Etkin, Rum tarafının katı tutumunu 11 Şubat’taki “ortak açıklama” sonrasında da devam ettirdiğini kaydederek, görüşme sürecinin olumlu bir sonuca ulaştırılamayacağının ortak açıklama sonrasında net bir şekilde belli olduğunu ifade etti.

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in olası bir anlaşmadan sonra Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrimleşerek devam edeceğini ve “Federal Kıbrıs Cumhuriyeti” adını alacağını savunduğuna işaret eden Etkin, Rum liderin garantörlere ihtiyaç kalmayacağı, AB’nin garantörlüğünün yeterli olacağı ve Türk askerinin adadan ayrılacağı inancında olduğunu söyledi. Etkin, Rum Başpiskoposu ve siyasi partilerinin de toprak konusunu gündeme getirdiklerini kaydetti.

“MARAŞ EVKAF MALI”

Etkin, Rum tarafının güven artırıcı önlem olarak Maraş’ın kendilerine iade edilmesini istediklerine işaret ederek, ilk önce “Maraş kimindir” sorusunun sorulması gerektiğini söyledi. Etkin, “Bu soruya tarihi gerçeklerle cevap aranması gerekir. Konuyu araştıran herkesin Maraş’ın Evkaf malı olduğunu bilir” dedi.

Taner Etkin, Kıbrıs müzakerelerinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile müzakerecisi Kudret Özersay’ın KKTC’nin egemenliği ile tüm hak ve çıkarlarını korumakla yükümlü olduğunu ifade ederek, üçüncü tarafların da bunu kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

“RUMLAR, ANAVATAN İLE ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Başpiskopos Hrisostomos’un açıklamalarının ardından Rumların, Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türklerinin arasını açmaya yöneldiklerini ifade eden Etkin, Rum tarafının buna gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Etkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Elli yılı aşan Kıbrıs’taki varoluş ve özgürlük mücadelemizin, Kıbrıs Türkü olarak bizlere kazandırdığı egemen KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkmak ve devletimizi, dünya tarafından tanınan bir ülke konumuna getirmek vazgeçilmez görevimizdir”

Taner Etkin, Rum tarafının Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’in KKTC’yi ziyaretine dahi engel çıkarmaya çalıştığını ileri sürdü.

Biden’in ziyaretinin KKTC’yi de, Türkiye’yi de rencide etmemesi gerektiğini kaydeden Etkin, “Biz sadece haklıdan yana tavır almalarını bekliyoruz. 50 yıldır bunu yapmadılar ama artık yapsınlar” şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.