1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Yİ DE AYAĞA KALDIRDI!
KKTC'Yİ DE AYAĞA KALDIRDI!

KKTC'Yİ DE AYAĞA KALDIRDI!

15 yaşında yaşama veda eden küçüğün ardından;

A+A-

Türkiye’de Gezi Parkı protestoları ve bu protestolara polisin sert müdahalede bulunduğu günlerde evine ekmek almak için çıktığı sırada kafasına vuran gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi üzerine başlayan eylemler Gazimağusa’da da yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yüzlerce öğrenci dün öğlenden itibaren bir dizi eylemde bulundu.

DAÜ Kampusu içerisinde yurtlar bölgesinde başlayan eylemlerde önce okul içerisinde sloganlarla yürüyüş yapıldı.

Protestocu öğrenciler yurtlar bölgesinde başladıkları yürüyüşlerini CL meydanında duraksattılar ve orada protest müzikleri çalıp söylediler.

Öğrenciler saat 18.00 sıralarında da DAÜ Öğrencileri İşleri Ofisi’nin bulunduğu bölgede yeniden toplandı. Yürüyüş için polisten izin alamayan gençler bir süre DAÜ’nün giriş kapısında oturma eylemi yaptı. Öğrenciler daha sonra polis eşliğinde Gülseren kavşağına kadar yürüdü.

Öğrenciler yürüyüş yaptıkları sırada “Anaların gözyaşı katilleri boğacak” ve “Kıbrıs, uyuma kardeşine sahip çık” gibi sloganlar attılar.

Protestocular Türkiye’deki polisi ve hükümeti eleştiren dövizlerde taşıdı. Öğrenciler eylemlerine Gezi Parkı’nda hayatını kaybedenleri anarak son verdi.

bkp.jpg

Türkiye’de Gezi direnişi sırasında bakkala ekmek almak için giderken gaz bombası kapsülü ile vurulan ve 269 gün yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle Başkent Lefkoşa’da da eylem düzenlendi.

BKP Gençlik, TDP Gençlik, YKP Gençlik, CTP Gençlik, Baraka Kültür Merkezi, Devrimci Komünist Birlik ve Pir Sultan Abdal Derneği’nin yaptığı çağrı ile dün saat 17.30’da Kuğulu Park’ta toplanan kalabalık daha sonra TC Elçiliği önüne yürüyüşe geçti.

Eyleme Komünist Emek Hareketi ve Kıbrıs Dev-Genç de katıldı.

Bu esnada TC Elçiliği önüne yürümek isteyen eylemcilerin geçişine polis izin vermedi.

‘İsyan, devrim, özgürlük’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘İsyan Berkin Özgürlük’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ sloganlarıyla TC Elçiliği önünde eylem yapmak istedi. Ancak polisin yolu keserek elçiliğin önüne geçişi engellemesi üzerine eylemciler, elçilik yakınlarında basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık iki saat süren eylem basın açıklamasının ardından son buldu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.