1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KLİMALAR DURDU HASTALAR SICAKTAN KAVRULDU
KLİMALAR DURDU HASTALAR SICAKTAN KAVRULDU

KLİMALAR DURDU HASTALAR SICAKTAN KAVRULDU

Klimalar durdu hastalar sıcaktan kavruldu

A+A-

Duygu ALAN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’ndeki klimalar bir haftadır çalışmıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki servisteki klima sisteminin bir hafta önce arıza verdiği, ilgili firma tarafından yapılan müdahale sonucu devreye sokulan sistemin aşırı enerji yüklenmesi nedeni ile yeniden çöktüğü kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca firma mühendisleri tarafından dün yapılan tespitte arızanın sistemdeki bazı parçaların yanması sonucu meydana geldiği, ilgili parçaların temini için de firmanın Türkiye’deki ana bayisi ile dün itibari ile temasa geçildiği belirtildi.

Bakanlık yetkilileri, arıza giderilinceye kadar Kardiyoloji ve Çocuk Servisi’nde tedavi görmekte olan hastalardan taşınabilir durumda olanların diğer boş servislere naklinin yapıldığını taşınamaz durumda olan hastalar için de çözüm bulunmaya çalışıldığını kaydetti.

Hasta ve yakınları isyan etti

Kardiyoloji Servisi’nde tedavi altında olan bir hasta dün gazetemize ulaşarak, servisteki hasta ve hasta yakınlarının sıcak hava nedeni ile nefes alamaz hale geldiğini kaydetti.

Bir haftadır sorunun devam ettiğini ve sıcak havaya artık daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen hasta, yetkililerin hasta ve hasta yakınlarının acilen soruna çözüm üretmesini istedi.

Havadis’e konuşan bir hasta yakını ise “Kardiyoloji ve Çocuk Servisi sıcaktan yanıyor. Bir serviste daha küçücük çocuklar diğerinde kalp hastaları tedavi görüyor. Bu çağda bu hizmet kalitesizliği kabul edilebilir değil. Mevcut koşulda sağlam insan hasta olur. Acil çözüm şart” diye konuştu.

HAVADİS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.