1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOÇERO 6 AY DAHA YEDİ!
KOÇERO 6 AY DAHA YEDİ!

KOÇERO 6 AY DAHA YEDİ!

Koçero 6 ay daha yedi!

A+A-

Lefkoşa ve Gazimağusa bölgesinde daha önceden de “Eroin türü uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme” suçlarından hüküm giyen Koçero lakaplı İbrahim Özyüksel, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yine ayni suçtan 6 ay hapse mahkum edildi.

Abbas ELMAS

2013 yılı içinde Güney’den KKTC’ye eroin türü uyuşturucu ithal ederek üç farklı kişiye satarak gelir elde ettiği belirtilen Koçero lakaplı sanık İbrahim Özyüksel dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından altı ay daha hapse mahkum edildi.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti dün sanık İbrahim Özyüksel hakkındaki kararını açıkladı. Mahkemede Başsavcılık adına savcı Ahmet Varol, sanık İbrahim Özyüksel ve savunma avukatı hazır bulundu.

Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Bahar Saner, uyuşturucu suçlarının kamu sağlığını tehdit eden ciddi meseleler olduğunu ve kamu menfaati açısından bu tür suç işleyen kişilere hapislik cezaları verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sanığın 2013 yılı içinde KKTC’ye 3 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucuyu ithal ettiğini ve 3 farklı kişiye satarak bu yolla kazanç elde ettiğine değinen Başkan Bahar Saner, uyuşturucu madde kullananlarla, bu yoldan gelir elde eden kişilerin farklı yollarla cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Sanık İbrahim Özyüksel hakkında getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini açıklayan Saner, sanığa ceza takdir ederken bu suçu işleyerek kazanç sağlamasının aleyhinde değerlendirildiğini, sanığın ailevi, sosyal ve psikolojik durumunun ise lehine değerlendirildiğini kaydetti.

Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Bahar Saner, sanık aleyhinde ve lehinde getirilen tüm unsurları göz önünde bulundurduktan sonra, sanık İbrahim Özyüksel’in hakkında getirilen davalardan 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.