1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOKAİN ALIŞVERİŞİNE SUÇÜSTÜ YAKALANDILARA
KOKAİN ALIŞVERİŞİNE SUÇÜSTÜ YAKALANDILARA

KOKAİN ALIŞVERİŞİNE SUÇÜSTÜ YAKALANDILARA

Kokain alışverişine suçüstü yakalandılar

A+A-

Polisin Lefkoşa Dereboyu’nda düzenlediği uyuşturucu operasyonunda kokain ile yakalanan Necmi Pirgot ve Beyit İnancı ile olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Kani Senan tutuklandı
Nadire BAHADİ
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri önceki akşam Dereboyu’nda gerçekleştirdiği operasyonda 6 gram kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Uyuşturucu alışverişi sırasında gerçekleşen operasyonda Necmi Pirgot ve Beyit İnancı suçüstü yakalanırken, suçla bağlantısı olduğu belirlenen Kani Senan da polis tarafından tutuklandı. Zanlılar dün kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlamaları ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlılar polisin başlattığı soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.
6 gram Kokainle yakalandılar
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam mahkemede olay ile ilgili ifade sundu. 21 Ekim 2016 tarihinde saat 18:25’de Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi’nde Narkotik tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yapıldığı bilgisi üzerine zanlıların tespit edilerek tutuklandığını anlatan Karam, her iki zanlının da huzurunda yapılan aramada olay yerine geldikleri ve zanlı Kani Senan’a ait olduğu öğrenilen aracın yanında 2 gram Kokain türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu açıkladı. Zanlı Beyit İnancı’nın gösterimi ile yine araç yanında 4 gram Kokain türü uyuşturucu maddenin daha bulunduğunu söyleyen Karam, akabinde uyuşturucu maddelerin Kani Senan’a ait kredi kartına sarılı olduğunun fark edilmesinin ardından zanlı Senan’ın da olayla bağlantısı olduğunun tespit edilmesi üzerine tutuklandığını kaydetti. Zanlı Pirgot ve İnancı’nın polise gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini ve olayın aydınlatılmasında polise yardımcı olduğunu söyleyen Karam, kanıt olarak el konulan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı’na, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği kağıtların ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderileceğini açıkladı. Çıkan sonuçlara göre soruşturmanın seyrinin değişme ihtimali bulunduğunu söyleyen Karam, suçla bağlantısı olduğu düşünülen şahısların olduğuna dikkat çekti. Karam, alınacak ifadelerin ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
“Soruşturma olumsuz etkilenebilir”
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı, mahkemede aktarılan beyan ve ifadeler değerlendirerek zanlıların serbest kalması halinde polis tarafından yürütülen soruşturmanın olumsuz etkilenebileceği hususunda bulgu yaptı. Mahkeme soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile polise zaman verilmesi gerektiğini ifade ederek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.