1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOKAİNİ İYİ GİZLEYEMEDİ!
KOKAİNİ İYİ GİZLEYEMEDİ!

KOKAİNİ İYİ GİZLEYEMEDİ!

Kokaini iyi gizleyemedi!

A+A-

Narkotik Polisi, havaalanında Mehmet Uçar’ın makatında 45 gram kokain buldu. Kokaini teslim almaya gelen Mustafa Kuni’nin tasarrufunda ise 154 uyuşturucu hap ve az miktarda hintkeneviri ele geçirdi; 4 kişi tutuklandı

Emine UYSAL

Ercan Devlet Havaalanı’ndan giriş yapan 43 yaşındaki Mehmet Uçar’ın makatında gizlenmiş 45 gram kokain bulundu.

Mehmet Uçar’ı havaalanından almaya gelen 40 yaşındaki Mustafa Kuni’nin 19 adet uyuşturucu hap, bir adet şeffaf naylona sarılı hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan bin 385 TL bulunarak, emare alındı.

Havaalanında polisten kaçarken düşen Mustafa Kuni’nin sağ el bileği kırıldı. Kuni’nin aracında yapılan aramada ise 135 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap daha bulundu.

Kuni’yle birlikte havaalanına giden 40 yaşındaki Metin Kuşcu ve 30 yaşındaki Tolga Yaylalı da tutuklandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde kokain, hintkeneviri ve uyuşturucu madde içeren hap ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Mehmet Uçar, Mustafa Kuni, Metin Kuşcu, Tolga Yaylalı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Cemaliye Usanmaz Yüksel, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.

45 gram kokain makatından çıktı

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 1 Ekim’de, saat 19.45’te, Ercan Havaalanı’nda Mehmet Uçar’ın (E-37) tasarrufunda makatında gizlenmiş üç ayrı parça halinde şeffaf naylona sarılı yaklaşık 45 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mehmet Uçar’ın verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu maddeyi zanlı Mustafa Kuni’nin isteği, talimatı ve yönlendirmesiyle Mersin’den bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini anlattı.

Bayram, “Ercan Havaalanı’na Mustafa Kuni, Metin Kuşcu ve Tolga Yaylalı, zanlı Mehmet Uçar’ı karşılamaya geldi. Zanlı Mustafa Kuni, polisi görüp kaçmaya çalıştığı esnada beton zemine düşüp, sağ el bileğini kırdı. Zanlının sağ elinde 17 adet bütün, 4 adet yarım ve bir adet şeffaf naylona sarılı hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan bin 385 TL bulunarak, emare alındı” dedi.

Bayram, zanlı Mustafa Kuni’nin suçüstü, Metin Kuşcu ve Tolga Yaylalı’nın ise mahkeme emriyle gözaltına alındığını belirtti.

Kuni’nin aracında 135 hap bulundu

Polis çavuşu Mehmet Bayram, 2 Ekim’de Mustafa Kuni’nin havaalanına gelmeden önde bıraktığı aracında içerisinde zanlının huzurunda yapılan aramada 135 adet, tasarrufunda bulunan haplarla benzerlik gösteren hap bulunarak, emare alındığını kaydetti.

Zanlı Mehmet Uçar’ın gönüllü ifade ve kan ile idrar örneği verdiğini söyleyen Bayram, diğer üç zanlının ifade, kan ve idrar örneği vermediğini anlattı.

Mehmet Bayram, “Tahkikata (dün) sabah saat 06.00’da ara verildi. Zanlı Mehmet Uçar’ın verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yapılacak. Zanlı Mustafa Kuni’nin hapları kimden aldığı, kimlere sattığı araştırılacak. Konu maddeler Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderilecek. Bu ciddi tahkikatta zanlılar serbest kalmaları halinde aranan emarelere direkt etki edeceklerdir. Bu aşamada soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep ederim” dedi.

İki zanlı olayla bağlantısı olmadığını iddia etti

Mahkemede söz alan zanlılar Mehmet Uçar ve Mustafa Kuni, polisin tutukluluk talebine itiraz etmedi. Zanlılar Metin Kuşçu ve Tolga Yaylalı ise olayla bağlantıları olmadığını ileri sürdü. Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, konu suçların ciddi ve yaygın olduğuna işaret ederek, tahkikatta yapılacak hayli işler olduğunu belirtti.

Kıbrıs

Yargıç Güzeler, zanlıların tahkikata etki edebileceğine vurgu yapıp, zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.