1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOLEJ SINAVININ İLK BASAMAĞI, 25 OCAK’TA…
KOLEJ SINAVININ İLK BASAMAĞI, 25 OCAK’TA…

KOLEJ SINAVININ İLK BASAMAĞI, 25 OCAK’TA…

Kolej Giriş Sınavları'nın (KGS) ilk basamağı, 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Sınava kayıtlar ise 10 Ocak'a kadar kabul edilecek.

A+A-

Kolej Giriş Sınavları'nın (KGS) ilk basamağı, 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre devlet kolejlerine devam etmek isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen KGS sınavlarının ilk basamağı, KGS- 1, 25 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek.

Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfı ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eş zamanlı olarak 2 oturumda yapılacak sınavın birinci oturumu 09.00 – 10.30 saatleri arasında; ikinci oturumu ise 11.00 – 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

KGS kapsamında, Türk Maarif Koleji için 130, Gazimağusa Türk Maarif Koleji için 75, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji için 50, Güzelyurt Türk Maarif Koleji için 50, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfı için 25, Hala Sultan İlahiyat Koleji için 120 kontenjan bulunuyor.

Sınav merkezleri aynı zamanda kayıt merkezi durumda olduğundan, sınava katılmak isteyenlerin 10 Ocak tarihine kadar, okul saatlerinde, sınavların gerçekleştirileceği okullara kayıt yaptırılabilecek.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.