1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KOLTUK ALTINIZA TUZ DÖKERSENİZ...
KOLTUK ALTINIZA TUZ DÖKERSENİZ...

KOLTUK ALTINIZA TUZ DÖKERSENİZ...

Mutlaka deneyin...

A+A-

Kıyafetlerdeki ter lekeleri nasıl çıkar?

Birçok insan koltukaltı bölgesinin aşırı terlemesinden şikâyetçi olur. Bu terleme genellikle kıyafetlere leke yapar. Koltuk altı bölgenizde aşırı terleme sonucu oluşan lekeleri size vereceğimiz yöntemlerle giderebileceksiniz. İşte kıyafetlerinizdeki ter lekelerini çıkarma yolları…

Aşırı terleme sonucu özellikle kıyafetlerde sararmalar ve renk değişiklikleri olur. Bu renk değişiklikleri genellikle kıyafetlerin koltukaltı bölümlülerinde kendini gösterir. Kâbus haline gelen koltuk altı bölgesi ter lekelerinden size vereceğimiz yöntemlerle kolayca kurtulabileceksiniz. 

İşte ter lekelerini hızlı bir şekilde çıkartacak yöntemler…

1-576.jpeg

Tuz yöntemi

Tuz yöntemi kıyafetinizdeki eski ter lekelerinin de kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olacaktır. Ter lekesi olan kıyafetinizin lekeli kısmını ıslatın. Üzerine bir miktar su ilave edin.

12 saat lekenin üzerinde tuzu bekletin. Daha sonra bir kez daha ıslatın ve tuz dökün. Kumaşı hafifçe çitileyin. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

2-238.jpeg

Sirke yöntemi

Ter lekesi oluşan kıyafetinizi su dolu bir leğenin içerisine koyun. Daha sonra leğenin içerisine bir miktar sirke ilave edin. Ve karışımda kıyafetinizi bekletin.

Bu yöntemi beyaz giysilerde kullanırken dikkatli olun. Sirke kıyafetinizi sarartabilir. Bu nedenle ek olarak beyazlatıcı kullanmanız gerekebilir

3-105.jpeg

Bulaşık deterjanı yöntemi

Bulaşık deterjanlarının inatçı lekeleri bile kolayca çıkarttığını biliyor muydunuz? Ter lekelerinde de bulaşık deterjanı yöntemini uygulayabilirsiniz.

Bulaşık deterjanı inatçı lekeleri kolayca çıkarır. Lekenin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı dökün. Hafifçe çitileyin ve 30 dk bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

4-051.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.