1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOLTUKTA OTURMA UĞRUNA”
“KOLTUKTA OTURMA UĞRUNA”

“KOLTUKTA OTURMA UĞRUNA”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıslı Türklerin, “koltukta oturma uğruna” dayatılanlarla toplumsal yok oluşa sürüklendiğini ileri sürdü.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıslı Türklerin, “koltukta oturma uğruna” dayatılanlarla toplumsal yok oluşa sürüklendiğini ileri sürdü.

Elcil, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu, Türkiye Muhtarlar Derneği’nden “Baş Muhtar” unvanı kabul etmesini ve bu duruma tepki göstermeyenleri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun “Baş Muhtar” unvanını kabul etmesinin, KKTC’nin statüsünü bir kez daha tescil ettiğini savunan Elcil, “Kıbrıslı Türkler’in egemenliğinden, bağımsızlığından vazgeçemeyeceği söylemini bir teraneye dönüştürenler dut yemiş bülbül gibi suskunlularını korumaktadırlar” dedi.

Elcil, açıklamasına, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hitaben şu soruları sorarak devam etti:

“Türkiye Lefkoşa Elçiliği’nin her alanda etkin olduğunun, talimatla yönetilen, seçimlerine müdahale edilen, seçilmişlerin değil atanmışların sözü geçen bir rejim yarattığının farkında mısınız?   Kıbrıslı Türklerin nüfusundan, 4 kat fazla bir nüfusun adanın kuzeyinde yaşadığını ve Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesinin ipotek altına aldığını, polisin, itfaiyenin, Sivil Savunma Teşkilatı’nın nüfus yapısı değiştirilerek, T.C Genel Kurmayına bağlı olduğu bir yerde egemenlikten, bağımsızlıktan söz etmek mümkün mü? Futbolun yeniden birleşme mücadelesine set çekmeye çalışmanız, Kıbrıslı Türkler’den ambargo ağıtları söylemeye devam etmesini istemeniz, Ankara’nın güdümündeki bu rejimin egemenliği için mi? Siz hangi egemenliğin pazarlığını yapıyorsunuz? Masada Türkiye’nin mi, Kıbrıslı Türklerin çıkarları için mi oturuyorsunuz?”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.