1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KONANÇ SEMPOZYUMLA ANILDI
KONANÇ SEMPOZYUMLA ANILDI

KONANÇ SEMPOZYUMLA ANILDI

KONANÇ SEMPOZYUMLA ANILDI

A+A-

 Doğu Akdeniz Üniverstesi Hukuk Fakültesi’nin, 2009 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren eski Dekanı Prof. Dr. Esin Konanç 4. ölüm yıl dönümünde sempozyumla anıldı.

Bu yılki anma etkinliği, Konanç  bir dönem Türkiye’deki Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği yaptığı için “medya etiği” konusunda gerçekleştirildi.

DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleştirilen “Medya Etiği ve Kişilik Hakları” konulu sempozyuma konuşmacı olarak; eski RTÜK Başkanı Fatih Karaca, Yayın Yüksek Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, DAÜ İletişim  Fakültesi Dekanı ve Medya Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan,   DAÜ ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu ve DAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Can Azer katıldı.

Prof. Dr. Esin Konanç’ın fotoğraflarından oluşan slayt gösterisinin de yer aldığı sempozyumun açılışında konuşan DAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı prof. Dr. Aynur Yongalık,  Konanç’ı, geleneksel hale getirdikleri etkinliklerle anmaya devam ettiklerini söyledi.

Yongalık, Konanç’ın bir dönem RTÜK üyeliği yaptığını göz önünde bulundurarak bu yılki konuyu medya etiği ve kişilik hakları olarak belirlediklerini söyledi.

Yongalık, etik konusunun makro bakılması gereken önemli bir konu olduğunu günümüzdeki öneminin de arttığını belirtti.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam da,  Konanç’ın Hukuk Fakültesi Dekanı olarak DAÜ’ye uzun yıllar hizmet verdiğini kaydederek, “Hukuk Fakültesi’nin gelişmesinde çok önemli katkıları oldu” dedi.

Osam, Konanç’ın, üniversite yönetiminin hukuksal konularda danıştığı yetkin bir kişi olduğunu da sözlerine ekledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.