1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOOP - BANK'A AÇILAN 43 KİŞİLİK MÜNHAL DURDURULDU
KOOP - BANK'A AÇILAN 43 KİŞİLİK MÜNHAL DURDURULDU

KOOP - BANK'A AÇILAN 43 KİŞİLİK MÜNHAL DURDURULDU

Koop - Bank'a açılan 43 kişilik münhal durduruldu

A+A-
Geçmişte benzer istihdamlar yaptığı gerekçesiyle UBP’nin de eleştirildiğini anımsatan Çakıcı, kurultay sonrasında bankanın  mevcut yönetim kurulunun da değişebileceğini söyledi.
 
Tekrar söz alan Serdar Denktaş,  Başbakanla dün yaptıkları görüşmede kendisine 43 kişilik kontenjanla ilgili münhalin iptal edilerek daha sonra yeniden açılacağı yönünde bilgi verdiğini söyledi.
 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “hükümetin ömrü 10 gün kaldı, bütün işler durdurulsun, yeni hükümete bırakılsın”  şeklindeki söylemleri eleştirerek, bu anlayışı doğru bulmadığını,  hükümetin kurultaya kadar ayakta olduğunu ve icraatlarını yapmaya devam edeceğini  vurguladı.
 
Kooperatif Merkez Bankası’ndaki 43 kişilik münhalle ilgili olarak banka yetkilileriyle görüştüğünü, bu sayının talebin yarısı olduğu bilgisini aldığını, ancak konuyu araştıracaklarını belirten Yorgancıoğlu, tüzük ve yönetmeliğin yıllardır düzeltilmemesinin yanlış olduğunu, dolayısıyla münhalin durdurularak gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra açılmasını istediğini aktardı.
 
Çavuşoğlu: “Hükümetin kurultayı beklemeden gitmesi, kalmasından daha hayırlıdır”
 
UBP Milletvekili Çavuşoğlu, başbakanın son günlerdeki bazı görevden alma ve atamalarla ilgili tutumunu da eleştirirken, “Acizlik içindeki bu hükümetin kurultayı beklemeden gitmesi kalmasından daha hayırlıdır” ifadesini kullandı.
 
Yeniden söz alan Angolemli, Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacaklarının karşılanması için gerekli girişimlerin yapılmasını isteyerek, “Bu banka hükümetlerin çiftliği olamaz “ dedi.
 
Angolemli, hükümetlerin geçmişte özel bankalardan da borçlandığını anımsatarak onların borçlarının ödenip ödenmediğini sordu.
 
Daha sonra güncel konuşmalara geçildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.