1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOOPERATİF BANKASI SOYGUNU DAVASINDA SONA GELİNDİ
KOOPERATİF BANKASI SOYGUNU DAVASINDA SONA GELİNDİ

KOOPERATİF BANKASI SOYGUNU DAVASINDA SONA GELİNDİ

Karar,30 Nisan'da

A+A-

Elmas TOKAY 
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, 24 Temmuz 2014 tarihinde, Kıbrıs Türk Kooperatif Bankası'na ait 3 milyon TL'nin alınması olayına karışmakla suçlanan Bilay Çetereisi'yle ilgili dava karara kaldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkla ilgili kararu 30 Nisan 2015 Perşembe günü açıklayacağını belirtti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada, iddia makamı Başsavcılığı Savcı Aliye Özçınar temsil ederken, sanık Bilay Çetereisi'ni ise Avukat Menteş Aziz savunuyor. Savunma son tanığım dinletti Savunma makamının son tanığı, M.F. oldu. Daha önce bu davayla bağlantılı olarak yargılanıp mahkum edilen Mahmut Fırat'ın eşi olan M.F., polis tarafından tutuklandığı gün yaşadıklarını mahkemeye anlattı. 

 "Çocuğum okula korkarak gidiyor"

'Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne çağnldığı gün, evde 8 yaşındaki çocuğuyla birlikte olduğunu anlatan M.F., apar topar müdürlüğe götürüldüğünü söyledi ve şöyle devam etti; "Yaşadıklanmı asla unutmam, polisler, 8 yaşındaki çocuğumu bir tanıdığıma veya akrabama bırakmama dahi izin vermedi. Saçlanmdan sürükleyip çok acımasızca küfür ettiler. Bunların hepsine küçük oğlum şahit oldu ve hâlâ okula gitmek istemez.Kapımız her çaldığında, oğlum, yine polis bizi gelip alacak korkusu yaşıyor. Küçük oğlum bunlan hak etmedi. 15 sene sonra bir çocuk sahibi olduk ve şu an çocuğum psikolojik savaş veriyor. Bunun hesabını kim verecek?".

Hitaplar yapıldı

Savunma tanığı M.F., iddia makamı tarafından da sorgulandıktan sonra,   savunma avukatı Menteş Aziz ve iddi, makamı adına Savcı Aliye Özçmar hitaplannı gerçekleştirdi Aziz: Hukuk çizmeler altında Avukat Menteş Aziz, kısaca hitabında, bu meseleyle ilgili olarak hukukun, `çizmeler altına' alındığını kaydetti. "Polis elinden gelen usulsüzlüğü ve baskıyı kullandı" diyen Menteş, iddia makamı tarafından sanık aleyhine getirilen suçlamaların ispatuun yapılamadığını söyledi ve müvekkilin beraatım istedi. Özçınar: Sanık suça iştirak etti Savcı Aliye Özçmar ise hitabında, iddia makamının silahlı soygun yapıldığı ve bu suça sanığın iştirak ettiğini katıldığı, ispatlamakla mükellef olduklarını söyledi. Sanık Bılay Çetereisi'nin organize yapılmış bir suçta rolü olduğunu savunan Özçınar, olayla ilgili suç unsurlarının emare olarak mahkemı duruşma aşamasında sunulduğunu belirterek, sanığın suça bil katıldığını ve rolünü ispatladıklarını iddia etti.

Karar tarihi 30 Nisan Tarafların hitaplannı gerçekleştirmesinin ardından, Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, davayla ilgili kararı 30 Nisan  tarihinde açıklayacaklarını kaydetti. 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.