1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖPEKLERE MİKROÇİP TAKILMASI UYGULAMASI...
KÖPEKLERE MİKROÇİP TAKILMASI UYGULAMASI...

KÖPEKLERE MİKROÇİP TAKILMASI UYGULAMASI...

Girne Belediyesi, köpeklere zorunlu olarak mikroçip takılması uygulamasının son tarihinin, 5 Temmuz olduğunu açıkladı.

A+A-

GİRNE BELEDİYESİ, SON TARİHİN 5 TEMMUZ OLDUĞUNU AÇIKLADI

Girne Belediyesi, köpeklere zorunlu olarak mikroçip takılması uygulamasının son tarihinin, 5 Temmuz olduğunu açıkladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde, sahiplerinin de belirlenebileceği şekilde köpeklerin kayıt altına alınması ve sokaktaki başıboş köpeklerin kontrolü amacıyla köpeklere zorunlu olarak mikroçip takılması uygulamasının son tarihi olan 5 Temmuz’a kadar, tüm köpek bakıcılarının köpeklerine hem Veteriner Dairesi’nden, hem de ilgili Belediyeden kayıt yaptırmaları gerektiği kaydedildi.

Vatandaşların 5 Temmuz 2014 tarihine kadar, özel veteriner hekimlerine gidip köpeklerine çip taktırmaları, ardından da Veteriner Dairesi’nden  bir defaya mahsus alınacak olan Köpek Kimlik Belgeleriyle, Belediye’den  Köpek Bulundurma Rushatı çıkarmaları gerektiği vurgulandı.

Köpeklere mikroçip takılmasının yasal bir zorunluluk olduğu, buna uymayanların ise suç işlemiş olup mahkumiyetleri halinde aylık brüt asgari ücretin 4 katına kadar para cezasına çarptırılabilecekleri belirtilen açıklamada, köpek bakıcılarının sorumlulukları da hatırlatılarak, bakımını üstlendikleri hayvanın ihtiyaçları ve gelişim düzeyine uygun ortamlarda refahlarını sağlamakla yükümlü oldukları hatırlatıldı.

Her yıl Girne bölgesinde, Belediye ve Veteriner Dairesi  işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Ekinokok Kontrolleri’nin,  Köpek Kimlik Belgesi uygulamasıyla ortadan kalktığı, bunun yerine ise her yıl Belediye’den alınan rushatların yenilenmesi gerektiği belirtildi. 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra ise, Köpek Kimlik Belgesi ve Belediye’den rushatı bulunmayan köpekler için, bakıcılarına cezai yaptırım uygulanabileceği uyarısında bulunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.