1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKUDAN YALAN SÖYLEMİŞ...
KORKUDAN YALAN SÖYLEMİŞ...

KORKUDAN YALAN SÖYLEMİŞ...

Evli ve 3 çocuk babası olduğunu ve bir çocuğunun hasta olduğunu belirterek Türkiye’deyargılanmak istedi

A+A-

 

Kısa bir süre önce ülkeye gelen ve Türkiye’de terör suçundan aranan Mustafa Karalök’ün ülkeden çıkışı için kimliğini veren zanlı iş için geldiğini öne sürdü

Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök isimli kişinin KKTC’den çıkış yapması için kimliğini veren daha sonra polise giderek kimliğini kaybettiğine dair yalan ifade verenTuran Karalök hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün süre tutukluluğun ardından teminat talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı açıklandı.

SORUŞTURMA TAMAM
Polis, zanlı Turan Karalök’ün10 Temmuz tarihinde polis karakoluna gelerek 8 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da TC kimlik kartını kaybettiğine dair şikâyette bulunduğunu söyledi. Şikâyet üzerine muhaceretten giriş çıkış kayıtlarını incelediklerini belirten polis, kaybolduğu iddia edilen kimlik ile 9 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı üzerinden ülkeden çıkış yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis, ülkeden çıkış yapan şahsı belirlemek için havaalanının güvenlik kamera kayıtlarını incelediklerini ve bir şahsı tespit ettiklerini ifade ederek, şikâyetçi olan Turan Karalök’egörüntülerin izlettirildiğini ve kendisine ait kimlik ile çıkış yapan şahsı tanımadığını söylediğini açıkladı.

KORKTUĞU İÇİN YALAN SÖYLEMİŞ
Polis, Turan Karalök’e ait kimlik ile çıkış yapan şahıs ile ilgili yapılan araştırma sonucu Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi tarafından aranan Mustafa Karalök olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Zanlı Turan Karalök’ün tanıdığı halde Mustafa Karalök’ü tanımadığına dair yalan ifade verdiğini kaydeden polis,zanlı Turan Karalök’ün, önceki gün polise verdiği gönüllü ifadede Mustafa Karalök’ün akrabası olduğunu ancak korktuğu için polise yalan bilgi verdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

TURİST OLARAK GELDİ, CEZAEVİNE GİTTİ
Mahkeme kararı ile üç gündür tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının ülkede 30 günlük turist vizesi ile bulunduğunu ifade ederek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

İŞ BULMAK İÇİN GELDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Mahkeme KKTC’de turist olarak bulunan zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. Mahkeme söz hakkı alan zanlı ise KKTC’ye iş bulmak için geldiğini ancak bulamadığını, evli ve 3 çocuk babası olduğunu ve bir çocuğunun hasta olduğunu belirterek Türkiye’deyargılanmak istediğini söyledi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum