1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘KOŞULLU’ VATANDAŞLIKLAR İPTAL
‘KOŞULLU’ VATANDAŞLIKLAR İPTAL

‘KOŞULLU’ VATANDAŞLIKLAR İPTAL

‘Koşullu’ vatandaşlıklar iptal

A+A-

CTP’nin ‘sağlık’ ve ‘güvenlik’ raporları gelmeden şartlı verilen vatandaşlıkların iptali veya dava bitinceye kadar vatandaşlıkların durdurulması için YİM’de açtığı dava, 7 Kasım’a ertelendi

Emine UYSAL

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), 'sağlık' ve 'güvenlik raporları' gelmeden, şartlı verilen vatandaşlıkların iptali ve dava bitene kadar vatandaşlık haklarının durdurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu ve İçişleri Bakanlığı aleyhine Yüksek İdare Mahkemesi'nde (YİM) açtığı dava, 7 Kasım’a ertelendi.

Bakanlar Kurulu’nun yeni aldığı bir kararla davaya konu olan ‘koşullu’ vatandaşlıkları iptal ettiği açıklanırken, CTP, usulsüz verildiğini iddia ettiği 50’ye yakın vatandaşlığın iptali için Yüksek İdare Mahkemesi’nde yeni bir dava dosyalayacağını duyurdu.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Beril Çağdal’ın huzurunda görüşülen dünkü davada davalı taraf olan Bakanlar Kurulu ve İçişleri Bakanlığı adına Savcı Meryem Beşoğlu, davacı taraf olan CTP adına da Avukat Ürün Solyalı hazır bulundu.

Davada savcı Meryem Beşoğlu ve Bakanlar Kurulu’nun bir yetkilisi, konu edinilen koşullu vatandaşlıkların Bakanlar Kurulu tarafından iptal edildiğini ancak henüz Resmi Gazete’de yayınlanmadığı beyanında bulundu.

Dava, ilgili kararların resmi bir şekilde davacı tarafına iletilmesi veya Resmi Gazete’de yayınlanmasına fırsat verilmesi adına 7 Kasım’a ertelendi.

Avukat Ürün Solyalı, KIBRIS’a konuşarak, “Bu şekilde yapılan vatandaşlıkların usulsüz olduğu bu davayla ortaya çıkmıştır. Açıklık kazanmıştır. Buna benzer verilen tüm vatandaşlıklar, dava açılmasını beklenmeksizin iptal edilmeli ve yasaya uygun koşullar olduğu zaman verilmelidir” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.