1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KÖY İSİMLERİ VE HARİTALARDAN SONRA ŞİMDİ DE GEMİLER”
“KÖY İSİMLERİ VE HARİTALARDAN SONRA ŞİMDİ DE GEMİLER”

“KÖY İSİMLERİ VE HARİTALARDAN SONRA ŞİMDİ DE GEMİLER”

“KÖY İSİMLERİ VE HARİTALARDAN SONRA ŞİMDİ DE GEMİLER”

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER, ALAYKÖY, BOĞAZKÖY VE AĞIRDAĞ’I ZİYARET ETTİ

CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, Alayköy, Boğazköy ve Ağırdağ’ı ziyaret etti.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, CTP-BG Alayköy Ocak Örgütü dün akşam Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber onuruna eğlence düzenledi.

Alayköy’de partililer tarafından karşılanan Siber’e CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Lefkoşa milletvekili Tufan Erhürman, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer eşlik etti.

Etkinlikte Yorgancıoğlu ve Siber birer konuşma yaptı.

SİBER

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber burada yaptığı konuşmada, 19 Nisan’da bir “kader seçimine” gideceklerini ve bu kaderin herkesin kaderi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne derecede önemli olduğunun altını çizen Siber, hak, adalet, güvenin tesisi için toplumu ileriye taşıyacak kararları almak amcıyla ezberlenmiş; dünyadan kopuk, vizyonsuz liderliğin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

“Eski anlayışı, köhne zihniyeti, kucaklayıcı olmayan liderliği 19 Nisan’da götürmek için çalıştıklarını” belirten Siber, “Ekip ruhuyla çalışan, deneyimli kadrolarıyla çözüme odaklanan, yaşam kalitesini yükseğe çekmek için gaile çeken bir anlayış getireceğiz. İrade ve güç bizde. Bunları birleştirerek ilerlemeliyiz” dedi.

YORGANCIOĞLU

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, son günlerde CTP’ye zarar verebilmek için gerek sağ partilerden gerekse sol partilerden kaynaklanan çeşitli dedikoduların piyasada dolaştığını söyledi.

Bu dedikodulara fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Yorgancıoğlu, geri kalan dokuz günde Kıbrıs Türk halkının geleceğini garanti altına almak için herkesin Dr. Sibel Siber’e oy talep etmesi gerektiğine işaret etti.

Yorgancıoğlu seçimleri kazanmaları halinde, hükümet ve cumhurbaşkanlığının uyum için çalışarak, halk yararına yapılan işlerin tabii ki artacağını dile getirdi.

BOĞAZKÖY VE AĞIRDAĞ

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Boğazköy ve Ağırdağ’ı da ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’e köy gezileri esnasında Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne milletvekili Dr. Salih İzbul, Girne İlçe Örgütü Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun seçim kampanyasında “ben demek devlet demek” şeklinde propaganda yürüttüğünü ve bunun “halkın özgüveni ile oynamak” anlamına geldiğini savunan Siber, daha demokratik, daha açık, daha şeffaf ve güven veren bir cumhurbaşkanlığı için yola çıktıklarını söyledi.

Siber, “Son beş yılda dünyada kaybettiğimiz itibarımızı geri kazanacağız. Etkin liderlikle masada olduğumuzu, çözüm ve barışı sağlayacak olan taraf olduğumuzu dünyaya duyuracağız” dedi. 

“KÖY İSİMLERİ VE HARİTALARDAN SONRA ŞİMDİ DE GEMİLER”

Eroğlu’nun seçim sürecinin başından beridir köy isimleri ve haritalarla gezerek insanlara korku saldığını iddia eden Siber, halkın bu yalanlara inanmamasının ardından şimdi de “Türkiye’den gemiler gelip TC kökenli vatandaşları geri götüreceği” şeklinde laflar üretildiğini savundu.

Bu söylemlerin artık çok eski ve köhne zihniyetleri yansıttığını belirten Siber, soğuk savaş kalıntılarının artık tarihteki yerini alması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin Kıbrıs müzakereleriyle ilgili açıklamalarına da değinen Siber, “Eide ‘Ben son özel temsilciyim’ dedi. Bu çok ciddi bir mesajdır ve iki taraf da liderlik gösterebilirse bu sorun çözülecek. Herkes bu elli yıllık sorundan bıktı. Biz bu sorunu çözeriz ve uluslararası toplumun bir parçası oluruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.