1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ BORCUNU ÖDEMEK İÇİN YAPMIŞ
KREDİ BORCUNU ÖDEMEK İÇİN YAPMIŞ

KREDİ BORCUNU ÖDEMEK İÇİN YAPMIŞ

Kredi borcunu ödemek için yapmış

A+A-

Türkiye’den külliyatlı miktarda Hintkeneviri türü uyuşturucu ithal eden Mustafa Çözeli’ye, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi acımadı ve 4 yıl hapis cezası verdi
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılı Aralık ayında Türkiye’den bir TIR şoförü aracılığıyla KKTC’ye 1 kilo 342 gram 28 miligram Hintkeneviri türü uyuşturucu ithal eden 34 yaşındaki Mustafa Çözeli’yi 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Yargıç Mesut Mesutoğlu açıkladı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten, Savcı Ahmet Özlemler’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık avukatının, müvekkilinin şeker hastası olduğunu, anne ve babasını genç yaşta kaybettiğini ve suçu kredi borcunu ödeyebilmek adına işlediğini aktardığını bildirdi.

Ormanlık araziye sakladı

Mesut Mesutoğlu, sanığın talimatıyla “Cemal” isimli bir tır şoförünün 2015 yılı Aralık ayında KKTC’ye yaklaşık 2 kilo Hintkeneviri türü uyuşturucu madde getirdiğini söyledi.

Sanığın söz konusu uyuşturucu maddeyi alarak ormanlık bir araziye sakladığını ve sürekli gidip kontrol ettiğini anlatan Mesutoğlu, daha sonra sanığın söz konusu uyuşturucu maddeyi ormanlık araziden alarak Deniz Apartmanı’ndaki dairesine getirdiğini kaydetti.

Mesut Mesutoğlu, Narkotik ekiplerinin ihbar üzerine 13 Şubat 2016 tarihinde sanığın evinin önünde bir baskın yaparak sanığın elindeki içerisinde uyuşturucu madde olan poşeti alı koyduğunu bildirdi.

Sanığın evinde yapılan aramada mutfak bölümünde uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi de bulunarak emare alındığını ifade eden Mesutoğlu, sanığın da “ kredi borcum var. Onun için getirdim. Her şeyi anlatacağım” diyerek gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Mesut Mesutoğlu sanığın 4 gün poliste tutuklu kaldığını, 17 Şubat tarihinde de merkezi cezaevine gönderildiğini ve KKTC’de herhangi bir sabıkası bulunmadığını dile getirdi.

“Kredi borcunu ödemek için…”

Sanık avukatı Kağan Özanıl’ın mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de değinen Yargıç Mesut Mesutoğlu, avukatın müvekkilinin şeker hastası olduğunu, anne ve babasını genç yaşta kaybettiğini ve suçu kredi borcunu ödeyebilmek adına işlediğini aktardığını bildirdi.

Uyuşturucu suçlarının giderek arttığına dikkat çeken Mesutoğlu, uyuşturucu madde suçlarının toplumu huzursuz ettiğini ve hoşgörü gösterilemeyeceğini kaydetti.

Sanığın ithal ettiği ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin kimyasal olmadığını ve diğer uyuşturucu maddelere göre daha hafif olduğunu ifade eden yargıç, ancak Hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin birçok suçun işlenmesine basamak olabileceğini açıkladı.

Mesut Mesutoğlu, lise, ortaokullara ve 14- 15 yaşlarındaki çocuklara kadar yayılan uyuşturucu maddelerin çok rahat bir şekilde ulaşılabilir hale geldiğine dikkat çekti.

Devletin denetimleri sıklaştırması ve rehabilitasyon merkezini hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizen Mesutoğlu, bu tür suçları işleyenlere de caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini anlattı.

Mesut Mesutoğlu sanığın yasaları hiçe sayarak menfaat elde etmeye çalıştığını, toplumun geleceği yerine kendi menfaatini tercih ettiğini ve binlerce kişinin zehirlenmesine, telafisi olmayan hatalar yapmasına yol açacak davranışta bulunduğunu bildirdi.

Yargıç Mesutoğlu, sanığı mahkûm olduğu davalardan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.