1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ KARTI KULANIMINA TEŞVİK
KREDİ KARTI KULANIMINA TEŞVİK

KREDİ KARTI KULANIMINA TEŞVİK

Maliye Bakanı Zeren Mungan'dan açıklamalar...

A+A-

“HEDEF İŞ YAPABİLİRLİĞİ ARTIRMA”

“VERGİ ÖDEMEYENLERİN TESPİT EDİLMESİ HALİNDE, CİDDİ GECİKME FAİZİ UYGULANACAK. DÜZENLİ VERGİ ÖDEYENLERİN 4. YIL ÖDEMELERİNDE İNDİRİME GİDİLECEK”

“ DEVLETİN 6 AYLIK HAYAT PAHALILIĞINI ÇALIŞANLARA ÖDEME ZORUNLULUĞU BULUNUYOR. ARALIK AYI SONUNDA ÇIKACAK DPÖ RAKAMI ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILACAK”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, 2014 yılı ve sonrasında ülkede iş yapabilirliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Birey ve işletmelerin devlete karşı mükellefiyetlerini yerine getirmeyi kolaylaştırmak için ezberi bozan tedbirler alacağız” dedi.
 
Mungan, “devlet vergi toplayarak ayakta durabilir” bilincini yerleştirmek gerektiğini belirterek, bundan böyle vergi ödemeyenlerin tespit edilmesi halinde, ciddi gecikme faizi uygulanacağını söyledi. Mungan, düzenli vergi ödeyenlerin 4. yıl ödemelerinde indirime gidileceğini belirtti.

Maliye Bakanı Zeren Mungan bugün konuk olduğu BRT’de, ekonominin kayıt altına alınması yönündeki icraatlar ve ilgili Bakanlar Kurulu kararlar hakkında bilgi verdi.

Tüm ekonomik konuların Başbakanlık bünyesinde koordine edileceğini belirten Mungan, Ekonomik Koordinasyon Kurulu ile Reel Sektör Danışma Kurulu’nun etkin olarak çalışacağını ifade etti. Mungan, “Reel sektör danışma kurulları ve sendikalarla doğru yolu bulmayı hedefliyoruz” dedi.

Mungan, akademisyen ve devlet çalışanlarının da katkılarıyla ekonomiyi büyütebilmenin yollarını arayacaklarını belirtti.

Yükümlülerin vergi beyanlarındaki sıkıntılara da değinen Mungan, eksik yapılmış veya hiç yapılmamış vergi beyanlarının önünü açıcı bir takım tedbirler alınacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Mungan, vergi düzenlemeleri yapabilmek adına ekonomik varlıkların güncellenmesi ve tahsilatın hızlandırılması yasasını hazırladıklarını kaydetti. Mungan, “Uzlaşı yolundayız, kolaylıklar yolundayız, Devletin elini tüm vatandaşlara uzatıyoruz” dedi.

Bu düzenin tüm sosyal taraflarla çalışarak sürdürüleceğini kaydeden Mungan, alışkanlık haline getirilen 2 yılda bir af uygulamasının kaldırılacağını belirtti.

Mungan, vergi yasalarıyla ilgili düzenlemeleri sadece Cumhuriyet Meclisi’nin yapacağına işaret ederek, düzenli vergi ödeyenlerin 4. yıl ödemelerinde indirime gidileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mungan, e-devlet konusundaki çalışmalara da değinerek, 2 yıl içerisinde e-maliye yazılımının hayata geçirileceğini kaydetti. Mungan, e-mali yöntemiyle mal varlığıyla ilgili kişi hareketlerini takip edeceklerini, böylelikle ekonominin kayıt altına alınabileceğini ifade etti.

Mungan, vatandaşın fiş toplamadan, kredi kartı kullanımı sonrasında KDV iadesi alacağını söyledi. Mungan, “Kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapıldığı an sistem otomatik olarak geri ödemeyi hesaplayarak kart sahibinin hesabına yatıracak” dedi.

Vergi Usul Yasası’na da değinen Mungan, Vergi Dairesi’ne ibraz edilen belgelerde zaman aşımı süresinin 12 yıldan 7 yıla indirileceğini belirtti. Mungan, gelir vergisi borçlarının ise 2 taksitte ödenebilmesi için kolaylık sağlanacağını söyledi.

Mungan, vergi dairesinin objektifliğini denetleyecek bir üst itiraz komisyonu oluşturulduğunu açıkladı. Bu komisyonda, en az 4 kişinin onayı ile kararlar alınabileceğini ifade eden Mungan, bunu mahkemelerin yükünü azaltmak ve vatandaşa kolaylık getirmek amacıyla yapılacağını söyledi.

Hayat Pahalılığı konusuna da değinen Mungan, devletin 6 aylık hayat pahalılığını çalışanlara ödeme zorunluluğu bulunduğunu ve Aralık ayı sonunda çıkacak DPÖ rakamı üzerinden ödemenin yapılacağını belirtti.

TAK
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.