1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREŞE BIRAKILAN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK!
KREŞE BIRAKILAN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK!

KREŞE BIRAKILAN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK!

Olayı öğrenen annesi, şok geçirdi!

A+A-

Bu nasıl bir sorumsuzluk?
Kreşe bırakılan 2 yaşındaki çocuk, kimse görmeden sokağa çıktı, sokakta dolaşırken duyarlı bir kadın tarafından bulundu. Olayı bir hafta sonra öğrenen annesi, şok geçirdi.

Girne’de faaliyet gösteren Happy Child isimli kreşte bakılan E.Ç isimli 2 yaşındaki çocuğunun başına gelenleri bir hafta sonra öğrenen anne Nurcan Çitlenbik, önce şoka girdi daha sonra çocuğunu o kreşten alarak şikâyetçi oldu. “Böyle sorumsuzluk olmaz” diyen Nurcan Çitlenbik, “Ya çocuğum arabanın altında kalsaydı, ne olacaktı? Bu nasıl bir kreş, hiç mi sorumluluk taşımıyorlar?” diyerek isyan etti. Çocuğunun kaybolduğunu kreş sorumlularından değil de başkalarından öğrenen Nurcan Çitlenbik’in tepkisi oldukça sert oldu.

Şu anda çocuğumu kaybetmiş olacaktım

Yaşadıklarını anlatan Nurcan Çitlenbik, şunları söyledi:

“Evime yakın diye Happy Child isimli kreşe verdim çocuğumu. Çalışan bir kadın olduğum için çocuğumun bakımında gözümün arkada olmaması gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz hafta yaşanan bu olay adeta benim kanımı dondurdu. Ben çocuğumun güvende olduğunu düşünürken, çocuğum az kalsın arabaların altında ezilecekti. Şimdi belki de çocuğumu kaybetmiş olacaktım.”

Az kalsın yola çıkıyordu

Çocuğunun yola çıkmaya sadece metreler kaldığını iddia eden Nurcan Çitlenbik şöyle devam etti:

“Biz kreşe verdiğimiz çocuklarımızı sadece karınlarının doyup, uyutsunlar diye teslim etmiyoruz, çocuklarımızı eğitip gelişimini de sağlamak zorundalar. Ne yazık ki çocuğumu verdiğimden bu yana eğitilmediğini görüyordum. Ancak başka çarem olmadığından ses çıkarmadım, zira çalışmak durumundaydım. Geçtiğimiz hafta daha 2 yaşında olan çocuğum kreşten elini kolunu sallaya, sallaya çıkıyor ve hemen kreşle sınır olan caddeye neredeyse adım atacakken, Allah razı olsun bir kadın tutarak onun caddeye çıkmasını engelliyor. Çocuğun üzerinde fazla bir giysi olmamasından şüphelenen kadın, çocuğu kreşe götürerek ‘bu çocuk galiba sizin’ diyerek teslim ediyor.”

Telafisi olmayan bir ihmal

Yaşanan bu olayı bir hafta sonra tesadüf eseri kreşle alakası olmayan bir kişiden öğrenen Nurcan Çitlenbik, kısa süreli yaşadığı şoku atlatır atlatmaz, soluğu Happy Child isimli kreşte aldı. Kreş yetkililerine “Bu olayı bana neden anlatmadınız, ya çocuğum araba altında kalsaydı?” diye hesap soran Nurcan Çitlenbik, çocuğunu o kreşten aldı. Kreş görevlilerinin ihmalini “Çok büyük sorumsuzluk” diye niteleyen Nurcan Çitlenbik, bu kreşin cezalandırılmasını istedi. Bu yaşanan ihmalin telafisi olmayan olaylara neden olabileceğini vurgulayan Nurcan Çitlenbik, ailelere de çağrı yaparak çocuklarına sahip çıkmalarını, kontrol etmelerini istedi.

Telaş edilecek bir durum yoktu

Happy Child isimli kreşin yöneticilerinden ve aynı zamanda eğitimcilerinden Didem Çelik, yaşanan bu olay sonrasında, sorularımızı cevapladı ve olayın nasıl geliştiğini anlattı.

“Olayın yaşandığı gün, yani geçtiğimiz hafta Nurcan Hanım’ın çocuğu ile birlikte birçok çocuk, bahçede duruyordu. Bizim kreşimizin sınırları içerisine oynayan çocuk yukarıya (yola) doğru çıkmaya başlamış. O anda yolun karşısında Digitürk firmasının yanında duran bir bayan, çocuğun yola çıkabileceği düşüncesiyle fırlayıp çocuğu tutmuş. Aslında o anda bizim görevlilerimiz de çocuğa doğru yönelmişlerdi. Çocuğu sürekli değişik birilerinin aldığı düşüncesiyle, ‘Herhalde yine çocuğu almaya geldiler’ diyerek telaşa kapılmadılar. Sonra o bayan çocuğu getirip bizim görevlilerimize teslim etti.”

Anneye söylemeye gerek görmedik

“Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi (6 Aralık 2014) günü yaşadığı bu olayı, neden annesine bahsetmediniz?” sorumuza Happy Child isimli kreşin yöneticisi Didem Çelik şöyle yanıt verdi:
 “Nurcan Hanım eşinden ayrılmış bir bayandı, eşinin çocuğunu almasından dolayı endişeleri olduğunu bildiğimizden, kendisinin değişik duygulara saplanmasını önlemek için anlatmadık. Zaten çocuk bizim kontrolümüz altındaydı ve bahsetmeye gerek görmedik” dedi.

Yetkili organlar inceleme başlatmalı

Girne’de faaliyet gösteren Happy Child isimli kreşte 0-10 yaş arası 23 çocuğun bakılarak eğitim gördüğü ve 7 görevlinin bulunduğu öğrenildi. Ancak bu görevlilerden kaçının sertifikalı ve çocuk gelişimi eğitimi görmüş kişiler olduğu tespit edilemedi. Konunun yetkili makamlar tarafından incelenip kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen ve kreş hakkında endişeleri olduğunu söyleyen bazı görgü tanıkları, sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.