1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS: “MECLİS’TE NİSAP SORUNU YAŞANMASI KABUL EDİLEMEZ”
KTAMS: “MECLİS’TE NİSAP SORUNU YAŞANMASI KABUL EDİLEMEZ”

KTAMS: “MECLİS’TE NİSAP SORUNU YAŞANMASI KABUL EDİLEMEZ”

Anayasa değişiklik çalışmasının bugün Mecliste nisap sorununa takılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

A+A-

KTAMS: “MECLİS’TE NİSAP SORUNU YAŞANMASI KABUL EDİLEMEZ”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, 29 Haziran’da halkoyuna sunulması tasarlanan Anayasa değişiklik çalışmasının bugün Mecliste nisap sorununa takılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kaptan yazılı açıklamasında, böylesi kritik bir Meclis toplantısında yasama organı çalışmasına katkı sağlamayan milletvekillerinin yaptıkları görevin, aldıkları maaş ve samimiyetlerinin tartışılması gerektiğini savundu.

UBP ve DP Ulusal Güçler’in Anayasa değişikliğine karşı ittifak oluşturduğunun görüldüğünü öne süren Kaptan, bu anlayışa Mehmet Çakıcı dışındaki TDP milletvekillerinin de Meclis oturumuna katılmayarak destek verdikleri görüntüsünün oluştuğunu öne sürdü.

“Geri kalmış ülke Anayasası” olarak nitelediği Anayasanın derhal değiştirilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını ifade eden Kaptan, şunları kaydetti:

“Tasarlanan değişikliklerin eksik yanları olduğunun bizler de farkındayız ancak kısmen de olsa bu değişikliğin yapılabilmesi ümit vericidir. Gerekli değişikliklerin yapılması halinde demokratik siyasi hayatımıza sağlayacağı katkı yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu nedenle üzerinde uzlaşıya varılmış olan anayasa değişiklik maddelerinin Mecliste zamana oynamadan tartışılıp referanduma sunulması gerektiği düşüncesindeyiz.” 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.