1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY ÖNÜ TAYYİP ERDOĞAN PROTESTOSU
KTHY ÖNÜ TAYYİP ERDOĞAN PROTESTOSU

KTHY ÖNÜ TAYYİP ERDOĞAN PROTESTOSU

Müdahale emrini kim verdi

A+A-

19 TEMMUZ DAVASINDA İLGİNÇ GELİŞME: MÜDAHALE EMRİNİ VEREN PERVİN GÜRLER Mİ?

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şube Amiri Ali Adalıer: Ben telefoniyen bana verilen emri ilettim, emri veren Polis Genel Müdür Yardımcısı Pervin Gürler’dir.

19 Temmuz 2011 tarihinde KTHY önü Tayyip Erdoğan protestosunda gözaltına alınan 6 eylemcinin yargılanmaları 9 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen duruşma ile devam etti.

Duruşmada şu ana kadar adı eylemcilere müdahale edilmesi emrini veren kişi olarak geçen Ali Adalıer dinlendi.

Adalıer mahkemede ilginç iddialarda bulundu.
“Emri Pervin Gürler verdi”
Son duruşmaya kadar Narkotik ve Kaçakçılık şube amiri Ali Adalıer’in adı pankart alma emrini vererek müdahaleyi başlatan kişi olarak geçmekteydi. Son duruşmada savcılığın tanığı olarak ifade veren Ali Adalıer ise emri kendisinin vermediğini, sadece telefoniyen kendisine verilen emri ilettiğini iddia etti.

Saldıran değil, saldırılan “suçlu”
Adalıer, kendisine verilen müdahale emrini, açılan “Emperyalist Kuşatmayı Reddediyoruz, Ne Paranı, Ne Paketini, Ne de Memurlarını İstemiyoruz” afişinin Tayyip Erdoğan’ı destekeleyen grupları rahatsız edebileceği, bu durumunda kamu düzenini bozabileceği temelinden uyguladığını iddi etti.

Eylemci avukatlarının polisin bu konudaki hassasiyetinin Baraka Kültür Merkezi önünde Genç Mücahitler tarafından açılan “Or… Çocukları” pankartına karşı neden gösterilmediği konusundaki sorusuna ise Adalıer, kendisinin Adli Şube’de görevli olmadığı ve bu konularla kendisinin ilgilenmediği cevabını verdi.

Aynı gün Hamitköy kavşağındaki eylemci gruba Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için orada bulunan Hasan Kurumanastırlı’nın saldırmaya çalışması, bunun sonucunda da polis tarafından oradan uzaklaştırılmakla yetinilmesi, ayrıca KTHY önünde her hangi Tayyip Erdoğan’ı destekleyen grubun bulunmadığı hatırlatıldığında ise Adalıer yorum yapmaktan kaçınarak, kendisinin aldığı emri ilettiği ifadesini tekraladı.

“Görevli polislerin işlemiş olabileceği suçlardan sorumlu tutulamam”
Polislerin o gün uygulamış olduğu şiddet kendisine sorulduğunda ise Adalıer kendisinin sorumlu tutulamayacağını iddia etti. Adalıer kendisinin sadece Pervin Gürler’den gelen pankartın alınması emrini ilettiğini, eylem alanında bulunan polislerden sadece bir kısım sivil polisin kendisine bağlı olduğunu, polisin makul gücün dışına çıkıp çıkmadığına ise mahkemenin karar verebileceğini, kendisinin bir yorum yapamayacağını iddia etti. Ayrıca Adalıer kendisinin sadece pankart alma emrini iletmekten sorumlu olduğunu, orada en yüksek rütbeli polis olduğundan bu sorumluluğu yerine getirdiğini, ancak alandaki polislerin yapmış olabileceği diğer faaliyetlerden sorumlu tutulamayacağı, her polisin kendi davranışlarından sorumlu olduğu iddiasında bulundu.

Dava 23 Aralık Pazartesi görüşülmeye devam edecek
Adalıer’in ifadesinin ardından ise dava yeniden görüşülmek üzere 23 Aralık tarihine ertelendi. Davada duruşmalar ilerlemesine rağmen savcılığın “polisi darp” ve “polisi göreviden men” iddialarına yönelik her hangi bir kanıt ortaya çıkmazken, Adalıer’in ifadesinin ardından gözler polisin görevinin ne olduğuna yönelik, müdahale emrini veren kişi olduğu iddiasıyla Polis Genel Müdür Yardımcısı Pervin Gürler’e çevrildi.

yargilaniyoruz.org

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.