1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY ÖNÜNDE PROTESTO EDECEKLER
KTHY ÖNÜNDE PROTESTO EDECEKLER

KTHY ÖNÜNDE PROTESTO EDECEKLER

KTHY ÖNÜNDE PROTESTO EDECEKLER

A+A-

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, 19 Temmuz 2011’de dönemin TC Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Adaya gelmesinin ardından yaşanan olaylarda vatandaşların polis tarafından tartaklandığı gerekçesiyle düzenlediği eylemlerini bu yıl da tekrarlayacak.

 Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 yıldır her 19 Temmuz’da düzenlenen protesto yarın tekrarlanacak.

 Açıklamada, bu seneyi anlamlı kılan gelişmelerden birinin, “geçtiğimiz aylarda büyük oranda tamamlanan ve polis aleyhine ve eylemciler lehine gelişen 19 Temmuz mahkeme sürecinden zaferle çıkılması ve polis şiddetinin haksızlığının ve eylemcilerin haklılığının mahkemece de teyit edilmesi olduğu” kaydedildi.

Açıklamada, 19 Temmuz’la ilgili davaların takipçisi olunacağını dile getirmek için, örgütlerin yarın saat 19.00’da eski KTHY binası önünde toplanacakları ve tüm halkın eyleme davetli olduğu belirtildi.

Eyleme katılacak kuruluşlar KTÖS, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Toplumcu Demokrasi Partisi, (TDP) Devrimci Komünist Birlik (DKB), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Baraka Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) olarak açıklandı.

TAK

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.