1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS KADIN GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI
KTOEÖS KADIN GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

KTOEÖS KADIN GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

KTOEÖS, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

KTOEÖS, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker imzalı mesajda, “Bugünün emekçi kadınlar açısından anlamı, çifte ezilmişlik, hem de kapitalist sistem tarafından iki kat sömürülmüşlüğe baş kaldırmaktan  başka bir şey değildir” denildi.

Kadınların aktif işgücüne katılmalarının, örgütlenebilmelerinin ve çifte ezilmişliğe karşı mücadeleye atılmalarının önünü her şeyden çok açmakta olduğu ifade edilen mesajda, özetle şöyle denildi:
“Girişilen he mücadelede aktif yer almadan, kadınların kurtulması mümkün değildir. Erkek ve Kadın omuz omuza, birlikte olmadan gücünü kullanarak, örgütlenen ve kapitalist sömürüyü ortadan kaldırmak için kavgaya atılan kadın ancak, kendi kurtuluşunu sağlayabilir. Sınıfın tarihi, kadın işçilerin, bu bilinçle yürüttükleri ve tarihe kazıdıkları mücadele deneyimleriyle doludur.
Emekçi kadınlar, öyle bir dünya istiyorlar ki o dünyada yaşayanlar, insanlığın bugüne kadar çektiği kahredici acıları hiç bilmesinler. Öyle bir dünya istiyorlar ki kadınlar, bizi sevdiklerimizden ayıran ölümün makul kederinden başka bir keder görmesin insanlık. Bugün dünyayı üreterek var eden işçi sınıfı, yarın kadınıyla, erkeğiyle mücadele edecek ve aynı dünyayı bir baştan bir başa mutlulukla donatacaktır.”

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.