1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS KUR’AN KURSLARI BAŞLATILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ
KTOEÖS KUR’AN KURSLARI BAŞLATILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

KTOEÖS KUR’AN KURSLARI BAŞLATILDIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), anayasa, yasa ve tüzüklere aykırı Kur’an kursları başlatıldığını ileri sürdü.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), anayasa, yasa ve tüzüklere aykırı Kur’an kursları başlatıldığını ileri sürdü.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada,  Hala Sultan İlahiyat Koleji kadrolaşması sağlanması için Elçilik Müşavirleri’nin Eğitim Bakanlığı’nın bürokratlarına talimatlar yağdırıldığı iddia edildi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni nakil sistemi dışına çıkarmak için, tüm öğretmenlerin yasal nakil sisteminin ortadan kaldırmak istendiğini ileri süren Gökçebel, “Yer değiştirme tüzüğünün 17. Maddesine göre en geç 30 Haziranda itirazlar değerlendirilip kesin yer değiştirme bekleme listeleri yayınlanmalıydı. Öğretmenler yasasının 11. Maddesi (c) fıkrasına göre de 1 – 15 Temmuz tarihleri arasında ihtiyaçlar belirlenip nakil işlemlerinin tamamlanması ve yapılan çalışmalar bitirilerek Kamu Hizmeti Komisyonuna yollanması gerekmekteydi. Elçilikten talimat alan bakanlık bürokratları çalışma ve işlem yapmayarak, imza atmayarak ve her zorluğu çıkararak nakil sistemini bertaraf etmek istemektedirler. Erken seçimler nedeniyle yaşanacak olan sorunlar bu davranış nedeniyle okulların öğretmen, müdür muavini ve öğretmen eksiklikleri hiç açılmamasını getirecektir” ifadelerini kullandı.

KTOEÖS’ün Hükümeti oluşturan partiler ve  Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanıyla yaptıkları temaslar, yoğun çalışmalar baskılar sonucu yeni bekleme listesini dün karşılıklı imzalayarak resmileştirdiklerini söyleyen Gökçebel, nakil işlemlerini hızla bitirmek için yoğun çalıştıklarını, ancak art niyetli bir anlayışla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum