1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS, SOMA İÇİN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI
KTOEÖS, SOMA İÇİN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

KTOEÖS, SOMA İÇİN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler (KTOEÖS) Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Türkiye’de Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili mesaj yayımlayarak, madencileri andı, ailelerine sabır diledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler (KTOEÖS) Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Türkiye’de Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili mesaj yayımlayarak, madencileri andı, ailelerine sabır diledi.

Gökçebel, bunun kaza değil  “organize katliam” olduğunu öne sürerek, işvereni eleştirdi, devletin de sorumlu olduğunu iddia etti.

Gökçebel mesajında şunları kaydetti:

“Toprağın altında güvencesiz karın tokluğuna çalıştırılan emekçileri katleden kapitalist kâr hırsıdır. Binlerce insanı karın tokluğuna çalıştıran şirketleri denetleyen, yasaları çalıştırmayan emek sömürüsüne göz yuman devlet bunun sorumlusudur. Sadece daha çok kar düşünüp emniyeti göz ardı eden ve yüzlerce emekçiyi canlı canlı toprağa gömen asla çıkarından taviz vermeyen doymaz sermayedardır.

Bir somun ekmek için karın tokluğu için canlarını veren emekçilerimizi saygıyla anıyoruz. Geride kalan çoluk, çocuk, eş ve ailelerine sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yasınız, yasımızdır.”

Bildiride, Nazım Hikmet’in maden işçileri için yazdığı “Yüz karası değil/ Kömür karası/ Böyle kazanılır/ Ekmek parası” dizelerine de yer verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.