1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS YARIN TÜM BÖLGELERDE GREV YAPACAK
KTOEÖS YARIN TÜM BÖLGELERDE GREV YAPACAK

KTOEÖS YARIN TÜM BÖLGELERDE GREV YAPACAK

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yarın tüm bölgelerde 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapacağını bildirdi.

A+A-

KTOEÖS: “DÜNYA SAATİ UYGULAMASINA GEÇENE VE SORUMLULAR HESAP VERENE KADAR EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yarın tüm bölgelerde 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapacağını bildirdi.

KTOEÖS, yarın saat 09.00’da sendika binası önünde toplanıp, Başbakanlık önünde saat 10.00’da yapılacak mitinge katılmak amacıyla yürüyüş düzenleyecek. 

KTOEÖS yazılı açıklamasında, “geçen hafta yaşanan üzücü trafik kazası olay neticesinde tüm toplumun büyük bir öfkeyle ülkedeki düzene isyan ettiğini ve başta sorumluların istifası olmak üzere hükümetten bir takım taleplerde bulunulduğunu” kaydetti.

Hükümetin ise çözümü; “çalışanların maaşından kesintiye gitme ve yüz yıllık saat uygulaması yerine mesai saatlerini değiştirmede bulduğunu ve olayı basite indirgediğini” savunan KTOEÖS, bu kararı tanımadığını ifade etti. 

“Dünya saati yerine uygulamaya konulan düzenleme çözüm yerine daha da kaos yaratmıştır” görüşünü savunan KTOEÖS, yeni mesai uygulamasını reddetme sebeplerini şöyle açıkladı:

“Öğretmenler yasasının 77. maddesine aykırı olduğu için, toplumu dünyadan izole etmeye devam ettiği için, çocukların beslenme saatlerini uzattığı için, cinayeti ve sorumluların suçunu saat kavramına indirgediği için, sorunu çözmek yerine gündem değiştirmek için ortaya atıldığı için, dayatma bir uygulama olduğu için, servisler ve yaratılan farklı mesailer yüzünden erken giden çocukların güvenliğinin olmayacağı için, ışıksız, güvensiz yollarda seyahate devam edildiği için, günlerdir sokaklarda olan öğrencilerle, öğretmenlerle, toplumla dalga geçildiği için.”

KTOEÖS, bu kazanın; “siyasi sistemin ülkeyi enkaza çevirmesinin belgesi” olduğunu öne sürerek, dünya saati uygulamasına geçene kadar ve sorumlular hesap verene kadar eylemlere devam edeceklerini kaydetti ve üyeler ile halkı, yapılacak eylemlere katılmaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.