1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS’TEN “HODRİ MEYDAN”...
KTOEÖS’TEN “HODRİ MEYDAN”...

KTOEÖS’TEN “HODRİ MEYDAN”...

KTOEÖS, Türkiye’deki iktidar partisi “AKP yetkilileri ile onların yerel işbirlikçilerinin” sürekli sendikalara saldırdığını, sendikaları hedef gösterdiğini öne sürerek, “Bu anlayış Kıbrıs’ta çözüm üretmekten uzaktır." iddasında bulundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Türkiye’deki iktidar partisi “AKP yetkilileri ile onların yerel işbirlikçilerinin” sürekli sendikalara saldırdığını, sendikaları hedef gösterdiğini öne sürerek, “Bu anlayış Kıbrıs’ta çözüm üretmekten uzaktır. Bu anlayış sadece Kıbrıs Türk toplumu üzerinden çıkar elde etme peşindedir. Kıbrıs’taki petrol ve gaz rezervleri iştahıyla bakla ağzınızdan çıkarılmıştır” iddiasında bulundu.

KTOEÖS, “Hodri meydan” diyerek, “yürekliyseniz yarın Kıbrıs Türk toplumuna tek kuruş yardım yapmaktan vazgeçtiğinizi, Kıbrıs’tan askerinizi, bürokratlarınızı, yöneticilerinizi, gazinolarınızı, üniversitelerinizi, bankalarınızı, külliyenizi çekeceğinizi açıklayınız. Yürekli değilseniz, Türkiye’nin ezilen halkıyla dost olan dayanışma içerisinde olan Kıbrıs Türk toplumuna hakaret etmekten vazgeçiniz” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, sendika yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, AKP kurmaylarının, Kıbrıs için açıklamalar yapmaya devam ettiğini, Kıbrıs Türk toplumuna akıl verme uzmanı kesildiğini savunarak, “Dik duramayan ve Kıbrıs Türk toplumunu temsil edemeyen basiretsiz, işbirlikçi hükümetler sayesinde hakaretlerin dozunun gittikçe arttığını ve her AKP yetkilisinin kendisini akıl hocalığına kaptırdığını” iddia etti.

Gökçebel, “gazinolardan, gece kulüplerine, kara para aklamadan, betting ofislere, mafyadan uyuşturucuya, insan kaçakçılığına kadar yaratılan her şeyin sorumlularının, bugün, din, maneviyat arkasına saklanarak hakareti marifet sandığını” ileri sürerek, “tek yönlü ithalatı, TC bankaları, üniversiteleri, otelleri ile Kıbrıs’ın kuzeyini istila eden, limanlarını, okullarını, sanayi bölgelerini, vakıflarını yağmalayan, AKP’nin yeşil sermayesine peşkeş çeken, Merkez Bankasından, Polisine, askerinden sivil savunmasına, vakıflar idaresine kadar her kurumuna el koyan AKP ve onun kuklalarının  bu rejimin yaratıcıları olduklarını saklama gayretiyle her vesile ile Kıbrıs Türk toplumuna hakaret etmekten geri durmadığını” iddia etti.

Kıbrıs sorunu, nüfus, ekonomi, Göç Yasası, kendi kendini yönetme, eğitim, sağlık, çevre yağmalaması, külliye ve ülkeyi ilgilendiren her alanda karar merciinin AKP olduğunu savunan Gökçebel, öğretmen alınmamasına bile Ankara’da karar verildiğini, ancak Kıbrıs Türk toplumunun sürekli aşağılandığını öne sürdü.

“Bu ülke yıllardır her yönden  işgal altındadır. Bu ülkeye yıllarca kuzeyden paketler dayatılmıştır. En çok paket AKP döneminde gelmiştir. Dayanacak gücü kalmayan halka zorla bu paketler uygulatılmıştır” görüşünü ileri süren Gökçebel, şöyle devam etti:

“Teslimiyetçi hükümetler bu paketlerdeki faturayı dar gelirli halka yüklemişlerdir. Her dayatma paket bu günün ayrıcalıklılarını yaratmış, zenginlerin esenliğini devam ettirmiş, halkın çocuklarını işsizleştirmiş, göç yollarına yollamıştır.

Her vesile ile demokrat olduklarını, insan sevgilerini beyan eden AKP yetkilileri ve onların yerel işbirlikçileri, ne hikmetse sürekli sendikalara saldırmaktadırlar. Vahşi kapitalist kuralları uygularken, demokrasiyi, katılımcılığı, hakları, yasaları ortadan kaldırırken sendikaları hedef göstermektedirler.

Barışçı bu topluma TOMA’yı, polis devletini dayatarak beyinlerinin arkasındakilerini sendikalara saldırarak göstermektedirler.

Bu anlayış Kıbrıs’ta çözüm üretmekten uzaktır. Bu anlayış sadece Kıbrıs Türk Toplumu üzerinden çıkar elde etme peşindedir.  Söylenenlere bakılırsa Kıbrıs’taki petrol ve gaz rezervleri iştahıyla bakla ağzınızdan çıkarılmıştır.

Sn. Eroğlu sakın merak etmeyin Kıbrıs Türk’ü size rağmen balık tutmayı öğrenecektir. Hodri meydan diyoruz, yürekliyseniz yarın Kıbrıs Türk Toplumuna tek kuruş yardım yapmaktan vazgeçtiğinizi, Kıbrıs’tan askerinizi, bürokratlarınızı, yöneticilerinizi, gazinolarınızı, üniversitelerinizi, bankalarınızı, külliyenizi ekeceğinizi açıklayınız. Yürekli değilseniz,  Türkiyenin ezilen halkıyla dost olan, dayanışma içerisinde olan Kıbrıs Türk Toplumuna hakaret etmekten vazgeçiniz. Ha eğer cevabınız varsa duymak isteriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.