1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS’TEN TDP’YE ZİYARET
KTOEÖS’TEN TDP’YE ZİYARET

KTOEÖS’TEN TDP’YE ZİYARET

KTOEÖS yetkilileri, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret ederek,

A+A-

GÖKÇEBEL HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ TDP’DEN MECLİS’TE BAZI KONULARIN TAKÇİSİ OLMASINI İSTEDİ

ÖZYİĞİT: “ÜLKE YANINGIN YERİNE DÖNDÜ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret ederek, Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve diğer yetkililerle görüştü.

Ziyaretleri sırasında konulan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “geçmiş UBP hükümetinin sakat icraatlarının verdiği zararın ardından, bugünkü CTP-DP hükümetinin sorunlara çözüm üretmenin aksine ‘porselen dükkânındaki fil’ gibi her tarafı yıkıp geçtiğini” savundu.

Gökçebel, hükümetin işine gelen yasaları yapıp, işine gelmeyenleri yapmadığını iddia ederek, Kıbrıs sorunu konusunda da herhangi bir başarıya imza atamayan bu hükümet döneminde çözüm momentinden bahsedilmesi yerine savaş ortamının doğduğunu ileri sürdü.

Genel orta öğretimde ve mesleki teknik eğitimde 45’in üzerinde kadro açığı bulunduğunu, öğretmen adaylarının işsiz olduğunu söyleyen Gökçebel, buna karşın üçlü kararnamelerle yapılan atamalar ve üst kademede oturanların yaptığı harcamaların devam ettiğini kaydetti.

Çift kadro görev yaparak haftanın 3 günü başka yerde 2 gün başka yerde öğretmenlik yapmaya zorlanan bir öğretmen kesimi olduğuna işaret eden Gökçebel, bu öğretmenlerin ayda 10 bin kilometre yol kat ettiğini, yollarda çeşitli tehlikelerle baş ettiklerini ve aldıkları maaşların yol masraflarına ve akaryakıta gittiğini belirtti.

Yaklaşık bir yıldır gerekli yasa önerilerini hazırlayıp meclise sunduklarını ve bunların Anayasaya uygunluklarını da teyit ettirdiklerini anlatan Gökçebel, TDP’den Meclis’te bu konuların takipçisi olmasını beklediklerini söyledi.

Gökçebel tüm bu sorunlar konusunda hükümet partilerinin KTOEÖS’e hak verdiğini fakat henüz çözüm yönünde adım atılmadığını savundu.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ülkenin yangın yerine döndüğünü ve durumundan memnun olan hiçbir sektör bulunmadığını öne sürerek, Başbakan Yorgancıoğlu’nun halen daha bardağın dolu tarafına bakılmasını istediğini, fakat TDP’nin bardakta su göremediğini söyledi.

Özyiğit, “hükümetin kıta sahanlığı sınırlandırma anlaşması kararı da dahil olmak üzere ‘birilerinin borazanlığını’ savunduğunu; daha önce göç yasasına hayır, dayatma paketlere hayır diyen partilerin koltuğa oturur oturmaz bu bağlılığı teyit ettiklerini” ileri sürdü.

Eğitimle ilgili bakanın iki kez değiştiğini, bu kişilerin eğitimden anlamadıklarını iddia eden Özyiğit, sosyal demokrat ve sosyalist olduğunu iddia eden bir partinin göreve gelir gelmez ilk alması gereken bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı olması gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, neo-liberal politikalarla halkı özel okullara muhtaç eden hükümetin, bir ders yılı biter bitmez okullarla ilgili yapması gerekli tüm işlemlerin belli olduğunu ifade ederek, kendilerinin de TDP olarak okulları ziyaret ederek eksiklikleri gördüklerini, fakat koltuklarda oturanların bu eksiklikleri giderecek yetenek ve basirete sahip olmadıklarını savundu.

Hükümeti, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasındaki koordinasyonu dahi sağlayamamakla eleştiren Özyiğit, “hükümetin, yapamıyorsa bir an önce görevini halka geri teslim etmesi gerektiğini” belirtti.

Özellikle genç öğretmenlerin “Göç Yasası” diye tabir edilen yasa nedeniyle sefalete mahkum edildiğini söyleyen Özyiğit, öğretmenlerin aldıkları maaşla anca yol masraflarını karşılayabildiğini, hükümetin maaşlarda eşitliği saylayamadığını, ama sefalette eşitliği yakaladığını ifade etti.

Uzak yerlerde çalışmak zorunda kalan öğretmenlere kiralık ev veya lojman olanağı sağlanmasının gerekli olduğunu anlatan Özyiğit, özellikle genç öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin aksatılmaması gerektiğini kaydetti.

“Göç Yasasının kaldırılması, eşit işe eşit ücret mücadelesinin yükseltilmesi ve eğitimin bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini” söyleyen Özyiğit, devlet okullarının yüceltilmesi, gerekli tamiratların yapılması, araç gereç ve öğretmen eksikliklerinin zamanında giderilmesi gerektiğini belirtti.

Özyiğit, TDP olarak verdiği mücadelede KTOEÖS’e destek olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.