1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, BAZI İLKOKULLARDAKİ UYARI GREVİNİ YARIN SÜRDÜRECEK
KTÖS, BAZI İLKOKULLARDAKİ UYARI GREVİNİ YARIN SÜRDÜRECEK

KTÖS, BAZI İLKOKULLARDAKİ UYARI GREVİNİ YARIN SÜRDÜRECEK

Kıbrıs Türk Öğretmenler (KTÖS) Sendikası bazı ilkokullardaki uyarı grevini sürdürüyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler (KTÖS) Sendikası bazı ilkokullardaki uyarı grevini sürdürüyor.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, Karşıyaka İlkokulu, Güzelyurt Barış İlkokulu ve Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu’ndaki uyarı grevlerinin yarın saat 09.40 ile 12.40 saatleri arasında süreceğini açıkladı.

Maviş, bugün yaptığı yazılı açıklamada; “Sorunların çözüme kavuşturulmaması halinde grevlerimiz artarak devam edecek. Devlet eliyle öğrenciler arasında fırsat eşitsizliği yaratılmasına, eğitimle ilgili konularda eğitimcilerin değil, maliyecilerin karar almasına, sistemli olarak öğretmen düşmanlığı yapılmasına, eğitimdeki tasarruf anlayışına artık tahammülümüz yoktur” dedi.

Açıklamasında gündemdeki zamlara değinen ve zamların halkı fakirleştirdiğini ileri süren Maviş, “Hükümet halkın yaşamını fakirleştiren zamları hayatımıza zehir gibi enjekte etmeye vakit bulabiliyorken, sağlık, eğitim ve diğer kamusal haklardaki sorunlarla ilgilenmeye vakit bulamaması adanın kuzeyinde kurdurulan ayrılıkçı rejimin acımasız ironilerinden bir tanesidir” dedi.

Maviş, yazılı açıklamasında; “Bakanlar Kurulu sorunların çözümü yönünde karar almasına rağmen, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın öğretmen eksikliğinin giderilmesi konusunda engel çıkarması bir düşmanlığı hatırlatmıyor mu?” ifadesine de yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.