1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, “DİNİ TARİKATLAR” KONUSUNDA ELEŞTİRİLERDE BULUNDU
KTÖS, “DİNİ TARİKATLAR” KONUSUNDA ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

KTÖS, “DİNİ TARİKATLAR” KONUSUNDA ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

KTÖS, “dini tarikatlar” konusunda, iddia ve eleştirilerde bulundu.

A+A-

KTÖS, “dini tarikatlar” konusunda, iddia ve eleştirilerde bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi’nin, adanın kuzeyinde “bir vali gibi hareket ettiğini” öne sürerek, “Bir yandan TC’nin ekonomik dayatmalarıyla Kıbrıs Türk toplumu fakirleştirilirken” diğer yandan da dini tarikatların adanın kuzeyindeki faaliyetlerini sürdürdükleri   iddiasında bulundu.

“Din ve Ahlak öğretmeni adı altında faaliyet gösteren bir grup öğretmenin, cemaat propagandası yürütürken, vakıf adı altında örgütlenen grupların ise özel okul adı altında Fetullah okulları açmaya yöneldiklerini” öne süren Elcil, “açılan İlahiyat Koleji’nin parasız olduğu, Türk Maarif Kolejleri’nden farksız olduğu  ve öğrencilere maddi yardım yapıldığı propagandasının” ise bazı özel dersanelerde hala devam ettiğini savundu.

Elcil, “laik sistemi ortadan kaldırmaya yönelik cemaat, tarikat politikalarının din öğretimi ile ilgisi olmadığını” ileri sürerek, bunun en güzel örneğinin Türkiye’de yaşananlarla bir kez daha ortaya çıktığını savundu.

Elcil, “Okullarda laik öğretmenleri eleştiren din dersi öğretmenleri, özel okul ve özel yurt adı altında tarikat-cemaat yuvaları, dersanelerde paralı propagandanın devamı” konusunda, Büyükelçi’ye yönelik iddia, eleştiri ve suçlamalarda bulundu. Elcil, bu “faaliyetleri” uluslararası alana taşıyacaklarını tüm kamuoyunun bilgisine getirmek istediklerini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.