1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS: “MEHMETÇİK’TE HUKUKSAL ZEMİNDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
KTÖS: “MEHMETÇİK’TE HUKUKSAL ZEMİNDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

KTÖS: “MEHMETÇİK’TE HUKUKSAL ZEMİNDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

KTÖS, Mehmetçik köyündeki din adamının ileri sürülen bilimsel eğitime aykırı çalışmaları ve öğretmenlerle ilgili söylemleri için de hukuksal girişimlerin başladığını kaydetti.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Mehmetçik İlkokulu’nda bir öğretmene yönelik “saldırıyı” gerçekleştiren vatandaş ve bu saldırıyı haber yapmaya değer gören medya kuruluşu ile demokratik ve hukuksal zemin çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğini bildirdi. 

KTÖS, Mehmetçik köyündeki din adamının ileri sürülen bilimsel eğitime aykırı çalışmaları ve öğretmenlerle ilgili söylemleri için de hukuksal girişimlerin başladığını kaydetti.

KTÖS bugün Mehmetçik İlkokulunda basın açıklaması yaptı.

Sendikadan verilen bilgiye göre, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “ülkede son zamanlarda bazı kişilerin öğretmenlere yönelik sistemli bir saldırıya giriştiklerini ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmak için rol üstlendiklerini” ifade etti.

Şehit Doğan Ahmet İlkokulu'ndaki bir öğretmen hakkındaki karalama çalışmalarından sonra Mehmetçik İlkokulu'ndaki bir başka öğretmene de çamur atılmasının tesadüf olmadığını ifade eden Elcil, bu saldırıların bir öğretmene değil, mesleğini onuru ile icra eden tüm öğretmenlere yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Öğretmenin kendi kendini yönetme, demokratikleşme, sivilleşme ve onurlu bir yaşam sürme mücadelesindeki kararlı duruşu yıllardan beri bu düzenden beslenenleri rahatsız etmektedir.

Öğretmene yönelik sistemli karalama çalışmaları ile öğretmen hareketini susturacağını sanan bu zihniyet, öğretmen karşısında yine yenilgiye uğrayacaktır. Mesleğini sevgi, saygı, şefkat ve dürüstlükle icra eden öğretmenimiz, yalan dolan ve karalama kampanyaları ile bu düzenden beslenenlerle nasıl mücadele etmesini çoktan öğrenmiştir.
 
Mehmetçik İlkokulu'nda öğretmenimize yönelik saldırıyı gerçekleştiren vatandaşımız ve bu saldırıyı haber yapmaya değer gören medya kuruluşu ile demokratik ve hukuksal zemin çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yine Mehmetçik köyündeki din adamının bilimsel eğitime aykırı çalışmaları ve öğretmenlerimizle ilgili söylemleri için de hukuksal girişimlerimiz başlamıştır.”

Elcil, “kişisel menfaatleri uğruna her canı çekenin TV ve radyo programlarına katılarak öğretmen camiasına çamur atmasına ve öğretmenler ile ilgili yalan dolan haberlerden menfaat uman medya kuruluşlarına” karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.