1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS OKULLARDAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ ELEŞTİRDİ
KTÖS OKULLARDAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

KTÖS OKULLARDAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

“KIB-TEK KAMUSAL HİZMET İÇİN KURULDU”

A+A-

“KAMUSAL ÖZELLİĞİNİ YİTİRDİĞİ ANDA KIB-TEK’İN HERHANGİ BİR ÖZEL ŞİRKETTEN FARKI KALMAZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’i okulların elektriğini kestiği gerekçesiyle eleştirdi.

KTÖS’ten yapılan yazılı açıklamada, “Sendikamız yıllardan beri kamusal değerlere sahip çıkmakta özelleştirmenin tam karşısında yer almakta, bu anlamda Kıb-Tek’in kamusal yapısının da devamını savunmaktadır. Durum böyle iken 5 Haziran 2013 tarihinden itibaren çocuklarımıza eğitim vermekten başka bir görevi bulunmayan ilim-irfan yuvası devlet okullarımızın elektrikleri akıl almaz bir kararla kesilmektedir” denildi.

Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu ve Esentepe İlkokulu’nun elektriklerinin kesildiği ifade edilen açıklamada, kermes, diploma, sergi ve müsamere hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde kesinti yapılması kınandı.

“KIB-TEK KAMUSAL HİZMET İÇİN KURULDU”

Kıb-Tek’in kamusal hizmetlerin verilmesi için oluşturulan bir kurum olduğu işaret edilen açıklamada, eğitim ve sağlık kurumlarının elektriğinin karşılanmasının, parayla ölçülemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, özel okullar ve özel hastanelerin elektrik paralarını ödemeleri gerektiği ancak devlet okulları ve devlet hastanelerinin “para ile ölçülemeyen bir hizmet vermesi” nedeniyle elektriğin parasal bir karşılıkla talep edilmesinin sorunlu bir durum olduğu belirtildi.

“KAMUSAL ÖZELLİĞİNİ YİTİRDİĞİ ANDA KIB-TEK’İN HERHANGİ BİR ÖZEL ŞİRKETTEN FARKI KALMAZ”

Kıb-Tek’in devlet okullarının elektriğini kesmesinin görevini kamusal anlamda yerine getirmeyeceğinin göstergesi olduğu belirtilen açıklamada “Kamusal özelliğini yitirdiği anda Kıb-Tek’in de herhangi bir özel şirketten farkı kalmayacaktır. Tarafımızca da bu şekilde nitelendirilecektir. İlgililere ve tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.