1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS TDP’Yİ ZİYARET ETTİ
KTÖS TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

KTÖS TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “göç yasası” diye adlandırılan yasanın yürürlükten kalkması için sivil toplum ve siyasi partilere başlattıkları ziyaretler çerçevesinde, Toplumcu Demokrat Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

A+A-

VAROĞLU:  “GÖÇ YASASINA KARŞIYIZ”

ÖZYİĞİT: “YASANIN UYGULANMASI KABUL EDİLEMEZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “göç yasası” diye adlandırılan yasanın yürürlükten kalkması için sivil toplum ve siyasi partilere başlattıkları ziyaretler çerçevesinde, Toplumcu Demokrat Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2011 tarihinde geçirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Yasası'nın, “kamu çalışanlarının haklarını ve maaşlarını geriye götürdüğünü” dile getirerek, yasanın eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olduğunu öne sürdü.

Sendika olarak “Eşit işe eşit ücret” adı altında bir döküman hazırlandığını söyleyen Varoğlu, dökümanda, yasanın geçirildiği dönemde kimlerin ne söylediği; tarihsel sürecin anlatıldığını belirtti.

Bu yasa çerçevesinde öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin kaldırılmasını da eleştiren Varoğlu, “göç yasasına” karşı başlattıkları eylemlere, yasanın iyileştirilmemesi halinde devam edeceklerini kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, kendisinin üyesi olduğu ve uzun yıllar da her kademesinden çalışmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ettiği Sendikanın, yöneticilerinin ve üyelerinin kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuiyeti belirtti.

Ülkedeki sorunların ana kaynağı olduğunu düşündüğü Kıbrıs sorununun kritik aşamaya geldiğini dile getiren Özyiğit, ülkede Kıbrıs sorununa bağlı sivil demokratik düzen sorunu olduğunu ve hep dayatma politikalarıyla bu duruma gelindiğini savundu.

“Göç yasası” diye adlandırılan yasanın da dayatmalar sonucunda meclisten geçirilip uygulamaya konduğunu ileri süren Özyiğit, şimdiki hükümetin dayatmalara karşı çıkanlardan olduğunu, fakat hükümete geldikleri tarihten itibaren de özellikle Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in yasayı iyileştirme veya yeniden düzenleme yerine “koltuk” uğruna tam ters davrandığını savundu.

Bu yasanın uygulanmasının asla kabul edilemez olduğunu kaydeden Özyiğit, ayrıca Maliye Bakanı’nı da buradan protesto ettiğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.