1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS’TEN “ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMASINA” TEPKİ
KTÖS’TEN “ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMASINA” TEPKİ

KTÖS’TEN “ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMASINA” TEPKİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil...

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, 23 Şubat Pazar  günü yapılacak “Çocuk Güzellik Yarışmasını” eleştirerek, “4-14 yaş arası çocuklarımızı istismar ettiği açık olan bu uygulamaya Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere devleti yönettiğini iddia edenlerin seyirci kalmasını şiddetle protesto ederken, insan haklarına, ayrımcılığa, istismara duyarlı tüm örgütleri de tepki koymaya davet ederiz” dedi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, adanın kuzeyinde “her şeyi alınır satılır” bir meta olarak gören anlayışın, çocukları da kullanmaktan geri durmayacağını 23 Şubat Pazar günü Merit Park Hotel’de düzenlenecek “Çocuk Güzellik Yarışması” ile bir kez daha gösterdiğini savundu.

Çocuk Güzellik yarışmasıyla, çocukların istismar edildiğini ileri süren Elcil, “Çocukları Dünya Çocuk Günü’nde Bulgaristan’a götürme hedefine yönelik velilerden para toplayarak yapılan bu istismarın en çarpıcı tarafının ise KKTC’yi tanıtmanın arkasına saklanılarak yapılması olduğunu” söyledi.

“Bir yandan din simsarları, diğer yandan paraya tapan sermaye çevrelerinin istismarı ile toplumumuz yok oluşa sürükleniyor. Kıbrıs Türk toplumu adına toplumun tepesinde oturanlar ise tüm bu rezilliklerden ekonomik ve siyasi menfaat sağlamak için her şeye onay vermektedirler” görüşlerini ileri süren Elcil şöyle devam etti:

“Fransa'da 16 yaşından küçük kızlar arasında düzenlenen güzellik yarışmalarının yasaklandığını ve yasadışı olarak düzenlemeye çalışanlara ağır cezalar verildiğini, bu ülkeyi yönettiğini iddia edenlere yeniden hatırlatırız.

4-14 yaş arası çocuklarımızı istismar ettiği açık olan bu uygulamaya Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere devleti yönettiğini iddia edenlerin seyirci kalmasını şiddetle protesto ederken, insan haklarına, ayrımcılığa, istismara duyarlı tüm örgütleri de tepki koymaya davet ederiz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.