1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS’TEN ELEŞTİRİ
KTÖS’TEN ELEŞTİRİ

KTÖS’TEN ELEŞTİRİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,

A+A-

ELCİL: “19 AY BOYUNCA EMİR EMİRKANI AÇIĞA ALINMAMIŞ; MAAŞ ALMASINA GÖZ YUMULUP, KORUNMUŞTUR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, 26 Eylül 2012 tarihinde polis tarafından suçüstü bulunarak tutuklanan Emir Emirkanı’nın maaşının, tutuklandığında değil de, hapse gönderildiği 7 Nisan 2014 tarihinde kesildiğinin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu tarafından yapılan açıklamayla doğrulandığını söyledi.

Yasa gereği, Emirkanı’nın tutuklandıktan sonra açığa alınıp, maaşının yarısını alması gerektiğini savunan Elcil, “19 ay boyunca Emir Emirkanı açığa alınmamış; maaş almasına göz yumulup, korunmuştur” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Elcil, 7 Nisan 2014 tarihinde imza sahteleme suçlaması ile ceza alan Emir Emirkanı’yı yasa gereği Kamu Hizmeti Komisyonu’ndaki disiplin mahkemesine de sevk edilmediğine işaret etti ve bunun sorumlusunun da Arabacıoğlu olduğunu iddia etti.

Elcil, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 9 Haziran 2014 tarihli yazısında sahte imza olayının baş aktörü Emir Emirkanı hala daha öğretmen kadrosunda görülmektedir. 19 ay boyunca görev yerine gitmeyen ve mahkemeden ceza alan Emir Emirkanı’yı yasa gereği görevden almayarak, devleti zarara uğrattılar” dedi.

Bu tutumuyla tüm öğretmenlere hakaret edildiğini savunan Elcil, “Partizanlık ve adam kayırma ile gerçekleri çarpıtarak bir yere varılamaz. Biz sahtekarlık işlerine bulaşanların öğretmen olarak aramızda bulunmasını istemiyoruz” şeklinde devam etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.