1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS'TEN FLAŞ KARAR!
KTÖS'TEN FLAŞ KARAR!

KTÖS'TEN FLAŞ KARAR!

KTÖS yarın üç okulda greve gidiyor

A+A-

ELCİL: “ÖĞRETMEN VE HADEME EKSİKLİKLERİ GİDERİLMEDİ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, bazı okullarda yaşanan öğretmen ve hademe eksikliklerinin giderilmediği gerekçesiyle yarın 11:20-12:40 saatleri arasında Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu ve Güzelyurt Barış İlkokulu’nda uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.

Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, Polatpaşa İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Barış İlkokulu, Arabahmet İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu ve Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu’ndaki öğretmen eksiklikleri ve Şht. Hüseyin Akil İlkokulu başta olmak üzere hademe eksikliklerinin giderilmediği bildirildi.

Eğitim bütçesinin geçen yıla göre 1.8 oranında düşürüldüğünü belirten Elcil, “CTP/BG ve DP/UG hükümetinin eğitim hakkını daha da ulaşılmaz kılacağı gün be gün ortadadır” dedi.

Eğitim/öğretim yılının başlamasının üzerinden iki aylık bir süre geçmesine rağmen bazı okulların eğitime öğretmensiz devam ettiğini kaydeden Elcil, sendikanın çalışmalarına rağmen hükümetin eksikliklerinin tamamlanması için hiçbir olumlu adım atmadığını iddia etti.

Elcil, “Mali disiplin adı altında eğitim harcamalarından kesinti yapan hükümetin, 15 Kasım kutlamalarından hiçbir kesintiye gitmemesi, adanın kuzeyinde kurulan ayrılıkçı rejimin nasıl şekillendiğinin göstergesidir” ifadelerini de kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.