1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTTB “ÇEVRESELLER, GIDALAR VE KANSER” KONULU ÜÇ OTURUMLU SEMPOZYUM DÜZENLİYOR
KTTB “ÇEVRESELLER, GIDALAR VE KANSER” KONULU ÜÇ OTURUMLU SEMPOZYUM DÜZENLİYOR

KTTB “ÇEVRESELLER, GIDALAR VE KANSER” KONULU ÜÇ OTURUMLU SEMPOZYUM DÜZENLİYOR

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalığı artırmak için “Çevreseller, Gıdalar ve Kanser” konulu üç oturumlu sempozyum düzenliyor.

A+A-

25 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENECEK SEMPOZYUMDA “GIDALAR VE KANSER”, “TERMİK SANTRALLERİN ÇIKARTILARI”, “KKTC’DE KANSERE BAKIŞ” KONULU OTURUMLARDA UZMANLARCA SUNUMLAR YAPILACAK

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalığı artırmak için “Çevreseller, Gıdalar ve Kanser” konulu üç oturumlu sempozyum düzenliyor.

Sempozyum, 25 Ocak Cumartesi günü 10.00-16.30 saatleri arasında Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği merkez binasında yapılacak.

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve Çevre Sorumlusu Dr. Ahmet Körceğez imzasıyla yapılan açıklamada, ülkede artan kanser vakalarının irdelenmesi gerektiği vurgulanarak, kanserin tek bir faktöre bağlı gelişen bir hastalık olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, kanser hastalıklarında çevre sağlığındaki bozukluk ve gıdaların en çok suçlanan faktörlerin başında geldiği ifade edilerek, “Ülkemizin içinde bulunduğu atmosfer maalesef insanlarımızın psikolojisini de bozmaktadır. İnsanlarımız güven içinde nerede yaşayacaklarına, ne yiyip içeceklerine karar verememektedirler” denildi.

SEMPOZYUM PROGRAMI

“Çevreseller, gıdalar ve kanser” konulu sempozyum, 25 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da Birlik Başkanı Filiz Besim, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber’in konuşmalarıyla başlayacak.

Ardından Dr. Ahmet Körceğez, “KKTC’de Çevre Sağlığı Sorunu” konulu sunum yapacak.

Saat 11.00’de başlayacak “Gıdalar ve Kanser” konulu 1. oturum KTTB adına Dr. Çağrı Bardak moderatörlüğünde yapılacak. Bu bölümün konuşmacıları şunlar:

“Gıda Yasası ve Biz-Mustafa Akçaba-Sağlık Bakanlığı Müsteşarı.

Tarladan Sofraya Yediklerimiz-Emine Solyalı-Tarım Dairesi Müdürü, Ozan Özuyanık-Ziraat Mühendisleri Odası.

Ağıldan Sofraya Hayvan Sağlığı-Dürüm Ulucasoy- Veteriner Hekimler Birliği.

Gıda Katkı Maddeleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri-Beste Oymen-Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi.

Gıda Güvenliğinde Hangi Noktadayız- Prof. Dr. Çağatay Güler, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi.”

2. OTURUM

Öğle arasının ardından saat 13.30’da başlayacak 2. oturumda “Termik Santrallerin Çıkartıları” konusu Dt. Teksen Köroğlu moderatörlüğünde irdelenecek. Bu bölümün sunum konuları ve konuşmacılar şöyle:

“Termik Santralların Solunum Yollarındaki Zararları-Dr. Mustafa Akansoy Göğüs Hastalıkları Uzmanı Termik Santrallerin Çevreye Verdiği Zararlar -Nilden Bektaş - Çevre Mühendisleri Odası   Başkanı.

Termik Santrallere Bakış-Prof. Dr. Çağatay Güler- Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi.

3. OTURUM

Saat 14.50’de başlayacak son oturumda ise Dr. Ahmet Varış’ın moderatörlüğünde “KKTC’de Kansere Bakış” konusu ele alınacak. Bu bölümün konuşmacıları şunlar:

Koruyucu Hekimlik ve Erken Tanının Önemi- Prof. Dr. Necati Dedeoğlu- YDÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı KKTC’de Kanser Hastası Olmak-Efdal Keser-Kanser Hastaları Yardım Derneği Hekim Gözüyle KKTC’de Kanser- Dr. Özlem Gürkut- Onkolojide Çalışan Hekim Kanser Mücadelesi-Mine Çağlar-Temel Onkoloji Uzmanı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.