1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTTO VE KTSO’DAN ORTAK ÇAĞRI
KTTO VE KTSO’DAN ORTAK ÇAĞRI

KTTO VE KTSO’DAN ORTAK ÇAĞRI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ortak bildiri yayınladı: “Kapsamlı çözüm ekonomik yararlar sağlayacak”

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası (KEBE), “Kıbrıs sorunun çözümsüzlüğünün daha fazla sürdürülemez olduğunu” dile getirdi.

Adamızın önde gelen iş yaşamı örgütleri olan iki kurum yayınladığı ortak bildiride, kapsamlı bir çözümün, ekonominin bütün sektörlerine önemli fayda sağlayacağına ve bunun sonucunda tüm Kıbrıslıların refah ve zenginliğinin artıracağına kuvvetle inandıklarını ifade etti.

“Etkin katkılar sağlanmalı”

Odalar, “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü daha fazla sürdürülemez çünkü bu durum ne Kıbrıslı Türklerin ne de Kıbrıslı Rumların yararınadır” ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası, iki lideri mümkün olan en kısa sürede adil ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşmak amacıyla çabalarını yoğunlaştırmaya çağırdı. Odalar, “herkesin endişe ve korkularını gidererek onları barış sürecine dahil edebilmek için siyasi düzeydeki görüşmelerin adadaki iş dünyasının, sosyal ortakların ve sivil toplumun etkin katkılarıyla desteklenmesi ve tamamlanması gerektiğine samimi ve güçlü bir şekilde inanmaktayız” dedi.

“Liderler desteklenmeli”

Her iki odanın da barış sürecine katkı koyma kararlılığı vurgulanırken, siyasi liderliğin çabalarını desteklemek için hazır olduklarını dile getirdiler.

Ticaret Odası ve Sanayi Odası bildiride, “Mevcut çıkmazın sürdürülmesi, kimseye yarar sağlamaz ve mevcut ekonomik durumun iyileştirilmesini engellerken; kapsamlı bir çözüm her iki topluma da ekonomik yararlar sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.