1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜÇÜK: ÜLKE İÇİN OLDUKÇA FAYDALI
KÜÇÜK: ÜLKE İÇİN OLDUKÇA FAYDALI

KÜÇÜK: ÜLKE İÇİN OLDUKÇA FAYDALI

Başbakan Küçük, “Zest Mantar Üretim Tesisi”ni ziyaret etti.

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, kısa bir süre önce faaliyete geçen Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı Tuzluca köyündeki “Zest Mantar Üretim Tesisi”ni gezerek incelemelerde bulundu. Küçük, tesisin ülke için oldukça faydalı olduğunu vurguladı.

Ziyarette Başbakan İrsen Küçük’e İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, UBP Milletvekili Ahmet Zengin, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezayi Sezen eşlik etti.  

“Kayın” cinsi mantar yetiştiren firmanın ortaklarından Halil Bayraktar, Başbakan Küçük’e bilgi vererek, 10 gün önce deneme üretiminin tamamlandığını söyledi.

Tesisi gezmesinin ardından basına bir açıklama yapan Başbakan İrsen küçük, günde bir ton kapasiteyle çalışabilecek olan tesiste ilk aşamada günlük 400 kilogram mantar elde edileceğini ifade etti.

Ülke mantar ihtiyacının giderilmesi için böylesi tesislerin önemli olduğunu söyleyen Başbakan Küçük, bu üretimin, gerek fiyatı gerekse kalitesiyle ithal olarak getirilen pahalı mantar çeşitlerine alternatif olabileceğini dile getirdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.