1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜÇÜK:“OYUNUN SON PERDESİ OYNANDI”
KÜÇÜK:“OYUNUN SON PERDESİ OYNANDI”

KÜÇÜK:“OYUNUN SON PERDESİ OYNANDI”

UBP Genel Başkanı Başbakan Küçük basın toplantısı düzenledi

A+A-

KÜÇÜK: “CUMHURİYET MECLİSİ’NİN BUGÜNKÜ BİRLEŞİMİNDE OYUNUN SON PERDESİNİN OYNANDI, BİR İLK YAŞANDI. GÜVENSİZLİK ÖNERGESİNDEKİ 8 İMZANIN KARŞISINDA UBP MİLLETVEKİLİ SIFATLARI YER ALDI”

“BU DAVRANIŞ UBP’YE SADAKAT DEĞİLSE İHANETTİR”

“BÖYLESİ AĞIR BİR YÜKÜ SADECE SİYASİ YAŞAMDA DEĞİL, ÖMÜR BOYU TAŞIMAYA HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLEMEZ”

UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, “Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü birleşiminde oyunun son perdesinin oynandığını, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bir ilk yaşandığını, güvensizlik önergesinde yer alan 8 imzanın karşısında UBP’lilerin oylarıyla seçilen UBP milletvekili sıfatlarının yer almasının, belki de dünya siyasi tarihinde ilk olduğunu” kaydetti.

Küçük, “Bu davranış  UBP’ye sadakat değilse, ihanettir  ve bunun başka adı da yoktur. Böylesi ağır bir yükü sadece siyasi yaşamda değil, ömür boyu taşımaya hiçbir gerekçe gösterilemez” dedi.

“BİR LEKE”

Küçük, yaşanan bugünün, müsebbipleri adına  bir leke olmakla birlikte, UBP için bir dönüşüm günü olduğunu da söyledi ve bugünün özelde  UBP, genelde KKTC  için yeni bir dönemin başlangıç günü olduğunu, daha kurumsal, daha çağdaş, tek adam yönetimine dayalı, sadece bir veya birkaç kişinin sesinin önem taşıdığı bir parti olmaktan çıkan, sistemlerin yönettiği bir  Ulusal Birlik Partisi yaratma  günü olduğunu kaydetti.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Küçük UBP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

UBP’nin Kıbrıs Türk halkının ata topraklarında hür ve bağımsız yaşam sürmesi adına mücadele edenlerin ruhuyla kurulmuş, özgürlüğünü ve egemenliğini devlet olgusuyla taçlandırmış, yarattığı KKTC’nin gelişmesi, gelecek nesillere büyük ve kalıcı eserler bırakmak üzere çaba sarf eden, ülkenin en güçlü, en köklü ve en büyük siyasi partisi olduğunu kaydeden Küçük, UBP’nin  misyonu gereği , KKTC’nin, onun kahraman ve fedakar halkının teminatı olmuş ve olmaya da devam edecek en kararlı partisi olduğunu söyledi.

UBP’nin çok partili siyasal yaşamda halkın takdirleriyle ülke yönetimlerinde bulunmuş ve ülkeye kazandırılan, halka sunulan her güzel eserin altına mühürünü vurmuş bir parti olduğunu belirten Küçük, buna tüm KKTC’nin tanık olduğunu belirtti.

Küçük, “UBP Genel Başkanlığına seçildiğim ve Başbakanlığı da üstlendiğim 2010 tarihinde,  devraldığım görevin ağır yükü ve sorumluluğunun bilinci içinde halkıma yaptığım ilk konuşmamda, hedefimiz KKTC’nin her yönden çok güçlü bir yapıya kavuşturmak olduğunu belirtirken, UBP’nin de kurumsallaşacağını, parti içi demokrasinin çalıştırılacağını ve çağdaş bir yapıya kavuşacağının sözünü de vermiştim. Ne var ki UBP’den kopmalar, ki bunlarla ilgili ihraç kararı da verilmişti, parti içi demokrasisini hazmedemeyen arkadaşlar kendi kurdukları hükümete muhalefet partileriyle birlikte güvensizlik oyu vermiş ve güvensizliği sağlamışlardır. Dolayısıyla bu konuda UBP’nin tabanı muhakkak bu ihanet içinde olan arkadaşlar için gerekli kararı da vermiş olacaktır.  UBP’nin  tek adam zihniyetinden , icazet döneminden ve vesayetten kurtarılmasına direnç gösterenler, çeşitli senaryolarla bizleri icraatlarımızı gerçekleştirmede meşgul etmeyi, halkımıza da suni gündemlerle rahatsızlık vermeyi başarmışlardır” dedi.

UBP’nin birlik ve bütünlüğü adına, gösterdikleri tüm iyi niyet, hoşgörü ve uyarılara rağmen, çeşitli ayak oyunlarını deneyen ve oyunlarına ortak olan zihniyetin UBP’nin kurultay sürecinde deşifre olduklarına UBP’liler ve tüm KKTC halkının tanık olduğunu ifade eden Küçük, “Ne acıdır ki; parti içi demokrasiyi içine sindiremeyen  bu anlayış, UBP’ni ve UBP’lileri  cezalandırma anlamına gelen ve muhalefet partileriyle işbirliği içinde önceden kurgulanmış oyunlarda da rol üstlenmişlerdir” şeklinde konuştu.

“OYUNUN SON PERDESİ OYNANDI”

Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü birleşiminde oyunun son perdesinin oynandığını, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bir ilk yaşandığını, güvensizlik önergesinde yer alan 8 imzanın karşısında UBP’lilerin oylarıyla seçilen UBP milletvekili sıfatlarının yer almasının, belki de dünya siyasi tarihinde ilk olduğunu kaydeden Küçük, “UBP, sevgi, saygı ve sadakati  temel kabul eden bir siyasi harekettir.  Ulusal Birlik Partililerin temiz oylarıyla bu görevleri üstlenenlerin  bu davranışı,  UBP’ye sadakat değilse, ihanettir  ve bunun başka adı da yoktur. Böylesi ağır bir yükü sadece siyasi yaşamda değil, ömür boyu taşımaya hiçbir gerekçe gösterilemez” dedi.

UBP’nin Meclis’in halk iradesi ışığında yeniden şekillenmesine ve bu bağlamda hükümetin de bu iradeden güç alarak, resmiyet kazanmasına 28 Temmuz’da seçim kararı alarak fırsat verdiklerini ifade eden Küçük, seçim süreci başlamışken, yeni hükümet kurma çalışmaları yapılmasının,  seçim çalışması yürütecek milletvekillerinin ve siyasi partilerin zamanının boşa harcanması ve yeniden şekillenecek olan halk iradesine açık bir saygısızlık olacağını dile getirdi.

“2009 İRADESİ PARLAMENTODA TEMSİL EDİLMİYOR”

Küçük, 2009 yılında genel seçimlerle oluşan parlamentoda hareketlilik yaşandığını, daha önce 6 milletvekilinin UBP’ye geçtiğini,  UBP’nin yetkili organlarının ihraç ve disiplin kuruluna sevk kararı alındıktan sonra da UBP’den istifa eden kişiler olduğu düşünüldüğünde 2009 iradesinin parlamentoda temsil edilemediğini belirtti.

Küçük, UBP olarak bozulan 2009 iradesinin halka olan hürmetlerinden, demokrasiye olan bağlılıkları ve inançlarından dolayı, yeniden  belirlenmesi için erken tarihte bir seçime gidilmesi  için öneri yaptıklarını anlattı.

Amaçlarının halk iradesinin yeni parlamentoda temsil edilebilmesi olduğunu dile getiren Küçük, “Biz bunları yaparken sözde hükümet düşürmeye kalkan DP, TDP ve bizden ayrılan 8 milletvekili bizim önerdiğimiz erken seçim tarihine parlamentoda her oylamada ret oyu  verdi ve seçimin daha da ileriki tarihlere taşması için uğraş verdi. Ama sağduyulu ana muhalefet partisi ve UBP milletvekillerinin hareketiyle  bu erteleme engellenmiştir. Bir taraftan parlamentonun yenilenmesini isteyeceksiniz diğer taraftan da erken seçimi ertelemek için girişimler yapacaksınız. Bu hareketleri de gördük ve yaşadık” dedi

“KIBRIS TÜRK HALKI OYUNLARI BOZMASINI BİLEN BİR HALKTIR”

Küçük, “Kıbrıs Türk halkı demokrasiyi iyi hazmetmiş bir halktır.  Demokrasimiz üzerinde oynanan kabul edilemez  oyunları bozmasını bilen bir halktır.  Halk iradesinin  böylesi ayaklar altına alınarak çiğnenmesi, demokratik bir hukuk devletinde mümkün değildir. Halk iradesinin çiğnenmesini veya  by- pass edilmesini öngören  bir hareket, asla kabul göremez” dedi.

“BUGÜN UBP İÇİN DÖNÜŞÜM GÜNÜDÜR”

Yaşanan bugünün, müsebbipleri adına bir leke olmakla birlikte, UBP için bir dönüşüm günü olduğunu söyleyen İrsen Küçük, bugünün özelde  UBP, genelde KKTC  için yeni bir dönemin başlangıç günü olduğunu, daha kurumsal, daha çağdaş, tek adam yönetimine dayalı, sadece bir veya birkaç kişinin sesinin önem taşıdığı bir parti olmaktan çıkan, sistemlerin yönettiği bir  Ulusal Birlik Partisi yaratma  günü olduğunu kaydetti.

“PARTİMİZ İÇİN İCAZETİN VE VESAYETİN SON KULLANIM TARİHİ”

Küçük şöyle konuştu: “Ülkemizde sürdürülebilir  bir ekonomik yapının gereklerini yerine getirebilecek, ekonomimizi edilgen değil etkin bir konuma dönüştürecek, KKTC’nin ekonomik açıdan istikrar adası olmasını sağlayacak , kurumsallaşmış, dinamik bir yönetim anlayışıyla  ülkeyi sevk ve idare edebilecek UBP yaratma günüdür.   Bugün, Partimiz için icazetin, vesayetin son kullanım tarihidir. 28 Temmuzda daha güçlü KKTC  yaratma kararlılığındaki kadrolarımızın, yüce halkımızın güçlü onayını alacağına inancım tamdır.  Tek yol UBP’dir. Umut, sadece  inançlı ve kararlı UBP’dir, Güneşin aydınlığı kahraman halkımızın ortak adresidir”.

Başbakan Küçük basın mensuplarının yönelttiği soruları da yanıtladı.

“BEKLENTİMİZ CUMHURBAŞKANININ ANAYASA VE YASALAR NE DERSE ONU YAPMASI”

Bundan sonraki beklentisinin ne olduğunun sorulması ve “Sizin  önderliğinizdeki ekiple devam edilmesi mi?” denilmesi üzerine Küçük, anayasanın ve yasaların süreci tarif ettiğini, beklentilerinin Cumhurbaşkanının süreci değerlendirirken hissi davranmaması, gereğini yapması anayasa ve yasalar  ne derse onu yapması olduğunu söyledi.

Küçük, “tarafsız  ve anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetkileri tarafsız olarak kullanması ve sağduyulu hareket etmesidir” dedi.

“ÜLKEDE BİR KAOS YARATILMAK İSTENMEZSE”

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun konuyu tarafsız bir şekilde değerlendireceğini düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de Küçük, “Ülkede  bir kaos yaratılmak istenmezse ve 60 güne yakın bu7 süreçte KKTC halkını düşünülürse sağduyulu davranması gerekir” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.