1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUMSAL PARKI’NI YENİDEN CANLANDIRMA VE IŞIKLANDIRMA PROJESİ
KUMSAL PARKI’NI YENİDEN CANLANDIRMA VE IŞIKLANDIRMA PROJESİ

KUMSAL PARKI’NI YENİDEN CANLANDIRMA VE IŞIKLANDIRMA PROJESİ

Kumsal Parkı’nı Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi çerçevesinde bugün Kumsal Park’ta bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

A+A-

ETKİNLİĞE MECLİS BAŞKANI SİBER, LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU, TELSİM GENEL MÜDÜRÜ KARAS KATILDI

ETKİNLİKTE LTB ORKESTRASI MÜZİK DİNLETİSİ SUNDU, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PARKTAKİ BANKLARI VE OYUNCAKLARI BOYADI

SİBER: “BELEDİYELERDEN PARKLARIN VE YEŞİL ALANLARIN DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ TALEP ETTİK. MECLİS OLARAK ÇEVRE KONUSUNDA BELEDİYELERE NASIL DESTEK VEREBİLECEĞİMİZİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ”

FELLAHOĞLU: “KUMSAL PARK İÇİN BÖYLE BİR PROJE OLUŞTURULMASI KARARLILIĞIN, UMUDUN, İNANCIN, KOLEKTİF HAREKET SAYESİNDE BİRÇOK SORUNUN AŞILABİLECEĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

KARAS: “KUMSAL PARKI PROJESİ İÇİN BÖLGE HALKINA YÖNELİK BİR ANKET YAPACAĞIZ. BU SAYEDE HALKIN BEKLENTİLERİNİ ÖĞRENİP PROJEYİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Kumsal Parkı’nı Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi çerçevesinde bugün Kumsal Park’ta bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meclisi, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Telsim, Yakın Doğu Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde hayata geçirilecek projenin ana sponsorluğunu Telsim üstlendi.

Kumsal Park’ta, bu sabah saat 10.30’da yapılan, hem projenin içeriği hakkında bilgi vermek hem de farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte LTB Orkestrası müzik dinletisi sundu.

Etkinlikte üniversite öğrencileri parktaki bankları ve oyuncakları boyadı.

Etkinliğe Meclis Başkanı Sibel Siber, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Kumsal Bölgesi Muhtarı Süleyman Güçlü, Kumsal Parkı Yürüyüş Grubu üyeleri, Telsim çalışanları ve bölge halkı katıldı.

“BELEDİYELERDEN PARKLARIN VE YEŞİL ALANLARIN DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ TALEP ETTİK”

Etkinlikte konuşma yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, çevreye verdikleri öneme dikkat çekerek, çevreyi korumanın birincil görev olması gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanı Siber, “Belediyelerden parkların ve yeşil alanların durumu ile ilgili bilgi talep ettik. Meclis olarak çevre konusunda belediyelere nasıl destek verebileceğimizi öğrenmek istiyoruz” dedi.

Siber, sağlıklı yaşamın sağlıklı çevre ile sağlanabileceğini dile getirerek, ülkedeki bütün parkları ve yeşil alanları güzelleştirip halkın hizmetine sunabilme hedeflerinden bahsetti.

“PROJE KARARLILIĞIN, UMDUN, İNANCIN, KOLEKTİF HAREKET SAYESİNDE BİRÇOK SORUNUN AŞILABİLECEĞİNİN GÖSTERGESİ”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise etkinlikteki konuşmasında, Kumsal Park için böyle bir proje için oluşturulmasının kararlılığın, umdun, inancın, kolektif hareket sayesinde birçok sorunun aşılabileceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Fellahoğlu, LTB’nin zor günlerden geçtiğini anımsatarak, umut dolu günlere doğru gidildiğini söyledi, “Sorunlara birlikte sahip çıkarsak başaramayacağımız iş yoktur” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN DUYARLILIĞI BENİ ETKİLEDİ”

Kadri Fellahoğlu, YDÜ ve UKÜ öğrencilerinin Kumsal Park konusunda gösterdikleri duyarlılığın kendisini çok etkilediğinden söz etti.

Lefkoşa’daki Çağlayan Parkı ve diğer parkların da ele alınacağını dile getiren Fellahoğlu, ülke insanın tüm güzellikleri hak ettiğini vurguladı.

BAZI VATANDAŞLARDAN FELLAHOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Bu arada konuşması sırasında Kumsal Park’ta bulunan bazı vatandaşlar Fellahoğlu’na Lefkoşa’daki sorunlarla ilgili soru sorarak, eleştirilerde bulundu.

“PARKIN EN ÖNEMLİ SORUNU GÜVENLİK VE ELEKTRİK”

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, ise etkinlikteki konuşmasında kurum olarak sosyal sorumluluk projelerine verdikleri önemden söz ederek, şehirleşme ile birlikte çevrenin zarar gördüğüne dikkat çekti.

Kumsal Park’ın en önemli sorunlarının güvenlik ve elektrik olduğunu ifade eden Karas, parkla ilgili projelerinden söz etti.

Kumsal Park’ın 24 saat canlı kalmasını istediklerini belirten Rasim Karas, bölge halkına yönelik bir anket yapacakları ve bu sayede halkın beklentilerini öğreneceklerini söyledi.

Projenin anket sonuçlarına göre şekilleneceğini ifade eden Karas, parkı korumanın önemine de dikkat çekti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.