1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKÇILAR TUTUKLU YARGILANACAK
KUNDAKÇILAR TUTUKLU YARGILANACAK

KUNDAKÇILAR TUTUKLU YARGILANACAK

Kundakçılar tutuklu yargılanacak

A+A-

 

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayları ile ilgili tutuklu bulunan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya bir ayı aşkın süredir soruşturmanın ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, alınan son 8 günlük tutukluluk süresinde ifadelerini tamamladıklarını ve kamera kayıtlarının incelenmesinin bittiğini söyledi. Ozan, tüm zanlıların işledikleri suçun ciddiyetine dikkati çekti. Kundaklamanın toplam zararı 3 Milyon TL olarak açıklanırken, zanlıların dosyaları kabarık çıktı.  

Öğle saatlerinde başlayan teminat duruşması, tarafların beyanlarının ardından karar için ertelendi. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlılar hakkındaki kararı saat 20.00 sıralarında açıkladı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar’ın ileride yargılanmak üzere 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine, Mustafa Kaya’nın ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak 15 Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 250 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.    

Azmettirici var isim yok
Duruşmada zanlıları suça bağlayıcı kanıtlar bulunduğu, azmettiricinin de tespit edildiği açıklandı. Ayrıca zanlılardan 5’şinin hem Türkiye’de hem de KKTC’de adam öldürme başta olmak üzere birçok suça karıştığı da belirtildi. Savcılık zanlıların tutuklu yargılanmasını talep ederken, savunmanın itirazı üzerine duruşma 8 buçuk saat sonra karara bağlandı.

Zanlıların suçla bağlantıları tespit edildi
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan, dünkü tutukluluk duruşmasında Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın 19 Şubat tarihinde üç ayrı işyerinin kundaklanması olayında “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlaması tutuklu bulunduklarını söyledi.

Zanlıların son olarak mahkemeye çıkarılarak haklarında 8 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden Ozan, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirdiklerini, kamera kayıtlarının incelemesini bitirdiklerini, birçok tanık ifadesi aldıklarını ve zanlılar 4 ile 7 Nisan tarihinde doktor kontrolünden geçirdiklerini söyledi. Ozan, yapılan soruşturma sonucu tüm zanlıları suça bağlayıcı tespitlere ulaştıklarını, suç ortaklarının takibinin halen yapılmakta olduğunu ifade etti.
Ozan, zanlıların azmettirici tarafından bu suçu işlediklerine dair bilgiler elde ettiklerini kaydetti.

Ozan: Müebbet hapisliği var
Müfettiş Muavini Cem Ozan, Ceza yasasında zanlıların işlemiş oldukları “kundaklama “ suçunun müebbet hapis, “kasti hasar” suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti.  Ozan, zanlıların suçların işlenişi sırasında ayrı ayrı ancak ortaklaşa hareket ettiklerini dile getirdi. Ozan, bu yönde 6 kişiden ifade aldıklarını da söyledi.

Suç geçmişleri kabarık
Zanlıların birçoğunun suç geçmişi olduğunu kaydeden Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlı Ehan Baysal’ın Türkiye’de kasten “adam öldürme”, “uyuşturucu alma”, “verme” ve “tasarrufu”, “delilleri ortadan kaldırma” suçlarından aranan şahıs olduğu ve 2014 yılında ziyaretçi statüsünde KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Ozan, zanlının KKTC’de ise Mayıs 2015 yılında “evrak sahteleme” suçundan tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakıldığını açıkladı.

Ozan, zanlı Evren Baysal’ın da Türkiye’de “mala zarar verme”, “kasten yaralama” ve “suçu üstlenme” suçlarından sabıkları olduğunu söyledi. Zanlı Ozan Özgeyik’in de Aralık 2015 tarihinde KKTC’ye geldiğini kaydeden Ozan, zanlının sabıkasız olduğunu belirtti.
Zanlı Mahmut Selkar’ın 2012 yılında “zorla insan kaçırma”, “şiddet tehdidi “ suçlarını işlediğini,2015 yılında da “vahim zarar”, “zorla belge imzalatma” suçlarını işlediğini açıkladı.

Cem Ozan, zanlı Selkar’ın Lefke’de “soygun”, “zorla adam kaçırma”, “tehditle mal isteme”, “hırsızlık” ve “şiddet tehdidi” suçlarından davasının halen görüşüldüğünü ifade etti.

Cem Ozan, KKTC’de öğrenci olarak bulunan Âdem Bağlar’ın ise iki üniversitede kaydı bulunduğunu ancak aktif bir öğrenci olmadığını belirterek, zanlının “kasten yaralama” suçundan dosyası olduğunu söyledi.

Zanlı Mustafa Kaya’nın da zanlı Selkar ile birlikte Lefke’de “soygun”, “zorla adam kaçırma”, “tehditle mal isteme”, “hırsızlık” ve “şiddet tehdidi” suçlarından davasının halen görüşüldüğünü ifade etti.

Kundaklamada zarar 3 milyon TL
Olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını, kundaklanan işyerlerinde toplam zararın 3 milyon TL olduğunu kaydeden Ozan, zanlıların ileride Ağır Ceza mahkemesinde yargılanacaklarını, hapis cezası alma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Kefiller de dinletildi
Cem Ozan, zanlıların serbest yargılanmaları halinde yasal olmayan yollardan kaçabileceklerini söyledi. Talebin ardından söz hakkı alan zanlıların avukatı Mustafa Asena, tutuklu yargı talebine itiraz etti. Asena, zanlıların serbest kalması halinde kaçmayacaklarını ifade etti. Asena, zanlıların teminatla serbest bırakılmalarını talep ederken, zanlılara kefil olacak 4 tanığı mahkemeye dinletti. Savunma avukatının itirazı, tanıkların dinlenmesi nedeni ile öğleden sonra saat 14.00 sıralarında başlayan duruşma akşam geç saate kadar sürdü.

5’i cezaevine 1’i teminatla serbest
“Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlamaları ile Şubat ayından bu yana tutuklu yargılanan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderildi. Mustafa Kaya ise yurt dışına çıkışı yasaklanarak 15 Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 250 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakıldı.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.