1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KÜRTAJ DAVASINDA MAHKEME HATA YAPTI, TUTUKLU YARGILANMALIDIRLAR"
"KÜRTAJ DAVASINDA MAHKEME HATA YAPTI, TUTUKLU YARGILANMALIDIRLAR"

"KÜRTAJ DAVASINDA MAHKEME HATA YAPTI, TUTUKLU YARGILANMALIDIRLAR"

Kürtaj davasında Mahkeme hata yaptı, tutuklu yargılanmalıdırlar"

A+A-

KKTC Başsavcılığı’nın, Girne Kaza Mahkemesi’nin yasadışı kürtaj davasında Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve anestezi uzmanı Rasiha Serdaroğlu’nun teminat kararının bozulup, tutuklu yargılanmaları talebiyle Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu dinlendi.


KKTC Başsavcılığı’nın, Girne Kaza Mahkemesi’nin yasadışı kürtaj davasında Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve anestezi uzmanı Rasiha Serdaroğlu’nun teminat kararının bozulup, tutuklu yargılanmaları talebiyle Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu dinlendi.

Zanlıların tutuklu yargılanması gerektiğini savunan Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, aleyhlerinde bir ay içinde davanın dosyalanacağını açıkladı ve tutuklu yargılanmalarını talep etti. Akyener, "Zanlılar aleyhine bir ay içinde dava dosyalanacak. Alt mahkeme zanlıların tutuklu yargılanmalarına karar vermemekle hata yaptı" dedi.

Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve anestezi uzmanı Rasiha Serdaroğlu ile avukatları dün Yüksek Mahkeme’ye geldi.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üye Gülden Çiftçioğlu ve üye Bertan Özerdağ’ın huzurunda görüşülen davada, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve avukatlar Güneş Menteş, Tahir Seroydaş, Ömer Başay, Mustafa Şener ve Emre Kadri hazır bulundu.

SAVCI: MAHKEME HATA YAPTI

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, zanlıların bulunan fetüslerden sonra, “çocuk düşürmeye teşebbüs” ve “hamileliğe yasa dışı şekilde son verme” suçlarından 46 gün tutuklu kaldıklarını ve 11 Nisan'da teminatla serbest kaldıklarını anımsattı.

Akyener, olayın KKTC'de ilk kez yaşandığına ve ülkede infiale neden olduğuna dikkat çekti.

Zanlılara kefil olanların aile bağı olduğunu ve muteber kefil olmadıklarını savunan Akyener, zanlıların kişisel durumlarıyla ilgili dünyanın başka bir yerinde hayat kuracak ekonomik güce sahip olduklarını savundu.

Savcı Akyener, "Zanlılar aleyhine bir ay içinde dava dosyalanacak. Alt mahkeme zanlıların tutuklu yargılanmalarına karar vermemekle hata yaptı" dedi.

MENTEŞ: 50 GÜN OLDU KAÇMADILAR

Avukat Güneş Menteş ise "Önemli olan bu zanlıların yargılanmalarında hazır olmalarıdır. Zanlıların kaçacaklarına ilişkin şahadet sunulmadı" dedi.

Menteş, sözlerine şöyle devam etti:

"Zanlıların teminatla serbest kalmasının üzerinden 50 gün geçti. Kaçma teşebbüsleri de olmadı. Zaten Mali Şube tüm hesaplarına tedbir koydu. Her şeyleri teminat altında. Medyada infial yaratıldı diye bu adamlar cezaevine mi girmeli? Zanlılar biran önce yargılanıp aklanmak istiyor."

Dr. Rasiha Serdaroğlu'nun avukatı Tahir Seroydaş, da "Emeklilik maaşı hesabına dahi tedbir konmuştur. Talebimizle bir tek bu hesap açıldı. En büyük olasılıklardan biri beraat olasılığıdır. Bir kişi yargılanmadan mahkum olmamalıdır" dedi.

ŞENER: TEMİNAT SAFHASI CEZALANDIRMA SAFHASI DEĞİLDİR

Zanlılar Dr. Verda Tunçbilek ile Dr. Mehmet Ali Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener, alt mahkemenin zanlıların teminatla serbest bırakılması kararının hatalı olmadığını savundu.

Şener, "Mahkeme şahadeti çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Delilleri karartma ihtimalinin de yersiz olduğu ortaya çıktı. Kefillerin müstakil olduğu kararında da alt mahkeme hata yapmadı. Teminat safhası cezalandırma safhası değildir. Yazılı ve sosyal medyada bilgisi olmayan insanların fikir sahibi olması doğru değil. Alt mahkeme hukuka uygun hareket etti. Sadece hastanenin sahibi olan zanlıları mahkum edebilecek şahadet yok. Masumiyetimize de inanıyoruz. Alt mahkemede yargılanacakları bir davadır. Mahkeme doğru bir karar verdi. Yargılanmaktan da kaçmadılar" ifadelerini kullandı.

Avukat Emre Kadri de diğer avukatların beyanlarına katıldığını belirterek, kısa bir hitap yaptı.

DAVA KARARI OKUNMAK ÜZERE ERTELENDİ

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, davayı kararı okunmak üzere süresiz ertelerken, bu sürenin kısa olacağını açıkladı.

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.