1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN İKİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN İKİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN İKİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 2’nci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

YATMAN: “DENKTAŞ BÜTÜN VARLIĞINI KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNE ADAMIŞ VE BU ONURLU MÜCADELEDEN ZAFERLE ÇIKMIŞTIR”

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 2’nci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek Genel Başkanı Ahmet Yatman mesajında, “Büyük lider, büyük devlet adamı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde liderlik yaparak, Türk halkının bağımsızlığa ulaşmasında büyük rol oynamıştır. Kıbrıs Türkü’nün yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde çeşitli baskılara rağmen, doğru bildiği yoldan ayrılmadan, bütün varlığını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne adamış ve bu onurlu mücadeleden zaferle çıkmıştır” dedi.

Yatman mesajında Denktaş’ın, 15 Kasım 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük ederek Kıbrıs Türk halkına bir Cumhuriyet armağan ettiğini vurguladı..

Denktaş’ın hayatı boyunca Kıbrıs Türk halkına yaptığı hizmetler kadar, dünyadaki bütün Türkler için de hizmet ettiğine işaret eden Ahmet Yatman,  Denktaş’ın ölümünün, sadece Kıbrıs Türkü  için değil  bütün Türklük için de büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.

Yatman, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ebediyete intikalinin ikinci yıldönümünde şükran ve rahmetle andıkları kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.